Régió

Ma nyit a nagykaposi termelői piac

Ma nyílik meg az első vásár azon a kistermelői piacon, melyet a magyar közösségi ház udvarán alakítottak ki, magyarországi támogatásból.NagykaposGabri Rudolf, a nagykaposi magyar ház vezetője lapunknak elmondta, a magyarországi nemzetpolitikai államtitkárság támogatásával kialakított piacot néhány h
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. december 9. 18:00

Ma nyílik meg az első vásár azon a kistermelői piacon, melyet a magyar közösségi ház udvarán alakítottak ki, magyarországi támogatásból.

Nagykapos

Gabri Rudolf, a nagykaposi magyar ház vezetője lapunknak elmondta, a magyarországi nemzetpolitikai államtitkárság támogatásával kialakított piacot néhány hete adták át. A piac 10 órakor nyit, bodrogközi és Ung-vidéki kistermelők árulják portékájukat, a vásárlók egyebek mellett házi készítésű húsárut, mézet, tésztát, lekvárt, gyümölcsleveket, bort, kosarakat és egyéb kézműves termékeket találhatnak a standokon, de a Nagyszelmenci Dobó István alapiskola diákjai is elhozzák saját készítésű termékeiket. Az érdeklődést jól mutatja, hogy az eredetileg kialakított 16 standra 22 árus tartott igényt, akik közül a szervezők senkit sem küldtek el, és helypénzt sem kérnek senkitől.

A vásárlókat kulturális programokkal várják: a Kuttyomfitty Társulat Betlehem csillaga című előadását a nagyszelmenci gyerekek műso-ra és Kurdy Gábornak, a Fölszállott a páva népzenei és néptánc verseny különdíjasának dudajátéka követi. Kézműves bemutatók is lesznek. Gabri Rudolf elmondta, ha rossz idő lenne, a vásár a magyar házban lesz.

A piacot 7 millió forintos támogatásból a Nagykapos és Vidéke Társulás alakíttatta ki azzal a céllal, hogy a régió kistermelői kulturált körülmények között kínálhassák saját készítésű termékeiket.

Önnek ajánljuk

Manipulálhatták a Špirko elleni vizsgálatot

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők Budapesten

GALÉRIA: Impozáns az új Slovan-stadion

Három év börtönre ítélték Michael Cohent, Donald Trump volt ügyvédjét

Megszavazta a magyar kormány a "rabszolgatörvényt"

Női kézilabda Eb - Legyőzte Romániát a magyar válogatott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?