Régió
- Kép: SHMÚ

Ma is hőség lesz, de a változatosság kedvéért viharokkal és jégesővel

TASR

2018. augusztus 10. 10:03

Pozsony | Pénteken az ország nagy részében hőségre számíthatunk. Egyes járásokban a hőmérséklet akár a 33-35 fokot is elérheti. Délután és este több helyen viharok lehetnek és jégeső is előfordulhat.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a hőség miatt első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki. Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ország nyugati részében, illetve Közép- és Kelet-Szlovákia egyes részein, ahol a legmagasabb hőmérséklet a 33-34 fokot is elérheti. Ennél melegebb lehet a Dunaszerdahelyi, Galántai, Vágsellyei, Nyitrai, Érsekújvári, Lévai és a Komáromi járásban. Ezekben a járásokban akár 35 fok is lehet, ezért itt másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

2018. augusztus 9. 19:53

Megdőlt az idei melegrekord Szlovákiában

Pénteken az ország több területén viharok várhatók és jégeső is előfordulhat. A SHMÚ ezért elsőfokú figyelmeztetést adott ki. A meteorológusok arra is figyelmeztetnek, hogy a viharokat rövid ideig tartó heves esőzések is kísérhetik. A lehulló csapadékmennyiség 20-40 milliméter is lehet, a széllökések pedig akár a 65-85 km/órás sebességet is elérhetik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk