Leváltották a vágsellyei rendelőintézet igazgatóját

Vágsellye
Vágsellye |

Nyitra megye önkormányzata a legutóbbi ülésen foglalkozott a vágsellyei rendelőintézettel, amelynek éléről leváltották Boris Jordanov igazgatót. A korszerűen felszerelt és felújított rendelőintézetben jelenleg 41 szakorvos foglalkozik a betegekkel Vágsellyéről és a tágabb régióból. A legközelebbi kórház Galántán, Nyitrán és Érsekújvárban érhető el a helyiek számára.

A megyei önkormányzati ülésre Peter Privalinec hivatalvezető terjesztette be az anyagot, amelyben többek közt az állt, hogy új pályázatot írnak ki az igazgatói posztra.

Ellenőrzés Vágsellyén

Nyitra megye önkormányzatának igazgatása alá 2017. máricus 27-én került a vágsellyei rendelőintézet költségvetési szervezetként, és a most leváltott igazgatót 2017. június 15-én nevezték ki az élére. Boris Jordanov visszahívását azzal indokolják, hogy hibás döntéseket követett el, amelyekre 2022 decemberében derítettek fényt a megye által megbízott ellenőrök. Egy 2022. november 25-én keltezett szerződést vizsgáltak a megye szakemberei, melyben a rendelőintézet vezetése különféle munkálatokat rendelt egy cégtől. Ezeket 2022. december 28-ig kellett volna befejezni. "A rendelőintézetben végzett ellenőrzés során kiderült, hogy a szerződésben megrendelt munkálatok és a valóság között eltérés van. Egyúttal az is kiderült a vizsgálat során, hogy az építési naplóban bejegyzettek nem felelnek meg a valós állapotoknak, és úgy igazították a szöveg tartalmát, hogy az összhangban legyen a beruházást érintő dokumentációval. Az igazgató a hiányosságok ellenére átvette a beruházást. Emiatt a fenntartó az ellenőrzött dokumentumok alapján olyan munkálatokért, illetve építési anyagokért is fizetett a 181 ezer eurós beruházás kivitelezésekor, amelyeket a valóságban nem szállítottak ki, illetve el sem végeztek. 34 941,95 euró értékű meg nem valósult munkáról van szó, amiről a hivatalos nyilvántartásban az áll, hogy megvalósultak" -- olvasható a megyei ülésre beterjesztett indoklásban.

Jóváhagyott összeg

A szóban forgó beruházásra Nyitra megye önkormányzata jóváhagyta a szükséges összeget, konkrétan a vágsellyei rendelőintézet kanalizációs vezetékeinek a karbantartására és javítására, az ingatlan egész területén. Ezen kívül a vizsgálat során kiderült, hogy más esetekben 4-6 hónapig tartanak ezek a munkálatok, miközben ebben az esetben szokatlanul rövid ideig, csupán 1 hónapig és négy napig tartottak, ami alapos gyanúra adott okot az ellenőrzés során. Az indoklásban továbbá az áll, hogy a helyszínelés során kiderült, a szóban forgó belterületen kedvezőtlen időben, a téli hónapokban a nedvesség miatt tönkremehetett volna a rendelt nyersanyag. Ezen kívül a megye további hiányosságokat is felrótt az intézmény vezetőjének egy későbbi szerződéskiegészítés kapcsán. Az új igazgató megválasztásáig megbízott igazgató vezeti majd a vágsellyei rendelőintézetet.

Megyei döntés

A megyei ülésen jelenlévő 54 képviselőből 44 szavazta meg Jordanov leváltását, 8 képviselő tartózkodott, és egy nem szavazott. Néhányan védelmükbe vették az igazgatót, mondván, a rendelőintézet átfogó felújítása során sok minden változott a vágsellyei egészségügyi központban az itt dolgozó szakorvosok és a betegek megelégedésére. A kivitelező cég vezetése a sajtónak adott válaszában utalt arra, hogy a vezetékek cseréjére sürgősen szükség volt, hogy ne veszélyeztessék a rendelők működését. A munkálatok mintegy nyolcvan százalékát sikerült befejezniük, a többit idén végezték volna el. Vágsellyén a kórházat 2010-ben végleg bezárták, amit a vágsellyei és térségbeli lakosok a mai napig fájlalnak. Korábban a város különböző épületeiben rendeltek a szakorvosok, ami körülményessé tette a betegek kivizsgálását. 2017-ben a megye átvette a komplexumot, nagy nehezen sikerült értékesíteni a melléképületeket, és a főépületbe összepontosítani mindazokat a szakorvosokat, akikre szükségük van az itt élőknek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!