Régió

Korszerű információs rendszer a városi rendőrségen

Érsekújvár | Körözött személyekre és lopott járművekre is felhívja a járőröző városi rendőrök figyelmét az a korszerű MP Manager információs rendszer, amelyet néhány hónapja vezettek be Érsekújvárban.
Száz Ildikó

2019. május 22. 18:00

Az új rendszernek köszönhető, hogy a városi rendőrség valamennyi ügyvitelét egy helyen tartják nyilván, és az adatok biztonságban vannak. A rendszer lehetővé teszi a mobiltelefonnal készült felvétel, vagy bejelentkezés alapján az azonnali helymeghatározást. Nyilvántartja az összes eseményt, melyet közvetlenül a terepen, valós időben táplálnak bele, és egyúttal kimutatja a járőröző rendőrök tevékenységét is. Azt, hogy ki állapította meg a szabálysértést, ki oldotta az ügyet és végül ki állította ki a bírságot. A városi rendőrség műszakvezetője minimális időveszteséggel, sokkal hatékonyabban irányíthatja a rendőröket a szükséges helyszínekre. A frissen továbbított adatok részét képezik a GPS koordináták, a fényképek, illetve a terepen készített videó felvételek, és az adatokat azonnal fel tudják dolgozni a rendőrségen. Mivel minden rendőr értesül a többi kolléga hollétéről, munkájáról, igazi csapatmunka alakul ki. Az információs rendszerbe számos más modul is beilleszthető, rácsatlakozhatnak a parkolórendszerre, bármelyik biztonsági kamerarendszerre, vagy akár az idősek életmentő segélyhívő készülékének a kijelzőjére is. Ma már az is pontosan felmérhető, melyek a városban azok a területek, ahová a leggyakrabban hívják ki a városi rendőröket. A vasútállomás környékén rendszerint a hajléktalanokkal akadnak gondjaik a lakosoknak, a főtéren pedig az éjszakai szórakozóhelyeknél összegyűlt fiatalok rendbontása, hangoskodása okozza a legtöbb gondot. Jozef Tököly városi rendőrparancsnok legutóbb a testületnek is beszámolt az új rendszer hatékonyságáról, a rendőrök munkájának eddiginél sokkal jobb összehangolásáról.

A testület erre az évre 10 ezer eurót hagyott jóvá a térfigyelő kamerarendszer bővítésére a járási székhelyen. A szlovák kormánytól további 30 ezer eurót kért a város pályázat útján a biztonsági műszaki berendezések korszerűsítésére, bővítésére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Még soha nem vonultak ennyien a Pride-on

Csak a legerősebb hazai tejtermelők maradtak talpon

Köztesnövényeit is elhozta a KWS

A Híd nem akar populista témákat előhúzni a kampányban

Meghalt „Európa arca”

Legfrissebb galériák
Olvasta már?