Régió

Konszolidálják a veszteségeket felhalmozó céget

Párkány | Párkány ingóságokat, műszaki berendezéseket vesz meg a NHSZ Tatabányával közös KSOH cégétől, a pénzt a vállalat csak kölcsöntörlesztésre, adósságcsökkentésre fordíthatja. Zajlik a cég átvilágítása is – derült ki a párkányi önkormányzat január 17-ei rendkívüli ülésén.
Buchlovics Péter

2020. január 17. 16:16

párkány testület
Fontos lesz a gazdasági átvilágítás eredménye is - hangzott el az ülésen. - Buchlovics Péter felvétele

A város képviselő-testülete a január 17-ei, rendkívüli önkormányzati ülésen megszavazta, hogy a csődközelbe jutott, a NHSZ Tatabányával közös KSOH nevű cégétől ingóságokat és műszaki berendezéseket vegyen meg, azzal a feltétellel, hogy a KSOH a pénzt csak kölcsöntörleszrésre fordíthatja. A megállapodás értelmében Párkány a cégtől megveszi a parkolóautomatákat, 719 darab 120 literes hulladékgyűjtő edényt és 419 darab 1100 literes hulladékgyűjtő edényt. Mindezekért Párkány összesen 42 ezer eurót fizet a KSOH-nak, ám a cég ebből a pénzből köteles kifizetni a 35 ezer eurós kölcsönét. Ezek után Párkány összes cégbeli vagyonáról törlik a zálogjogot. Ezt a megállapodást a KSOH új felügyelőtanácsa és a cég igazgatótanácsa is jóváhagyta. Ettől függetlenül zajlik a KSOH gazdasági átvilágítása is, Eugen Szabó polgármester közölte, hogy január 28-án újabb rendkívüli önkormányzati ülés lesz, ott kerül majd napirendre, hogy Párkány megveszi-e a tatabányaiaktól a KSOH 65 százalékos, azaz többségi tulajdonrészét. Ez annak is függvénye, vajon mivel végződik az átvilágítás. Addigra a részletes gazdasági jelentés is elkészül.

 

párkány testület
A KSOH csak kölcsöntörlesztésre fordíthatja a pénzt – döntött a testület. - Buchlovics Péter felvétele

Kizárták a nyertest

Párkány tavaly novemberben közbeszerzést írt ki a hulladékelhordásra. A tenderre 3 cég jelentkezett be. Eredményt a város még nem hirdetett, de mint az a mostani ülésen kiderült, a legjobb ajánlatot benyújtó céget január nyolcadikán kénytelenek voltak kizárni a közbeszerzésből, mert a Párkány által szorgalmazott további kiegészítéseket nem adta le határidőre. A sorrendben második legjobb ajánlatot tevő cég viszont drágább szolgáltatást kínál, mint amit a városi költségvetés megenged. „Nyertest hirdethetünk, ám előbb szükséges, hogy tárgyaljuk a céggel az ár mérsékléséről“ – taglalta Eugen Szabó. A polgármester hozzátette, a város nem köteles mindenáron szerződést kötni. Még az sincs kizárva, hogy törlik a közbeszerzést.

Új kistraktorok, új rendőrautó

A rendkívüli ülésen a képviselők arról is döntöttek, hogy Párkány két új kistraktort vásárol a közterület-fenntartási és karbantartási munkák elvégzésére, és vesznek egy új személyautót is, a városi rendőrség számára. A traktorokkal a közterületek kaszálását, a hókotrást, az utak, járdák tisztántartását is el tudják látni, a szevizelés és az alkatrész-utánpótlás biztosított, szükség esetén pótjármű isrendelkezésre áll – mondta a polgármester. Új rendőrkocsira pedig azért van szükség, mert a jelenlegi már 400 ezer kilométert futott le, egyre többe kerül a javítása, szervizelése. A jelenlegi rendőrautó tartalék járműként szolgál majd tovább, ill. a város kommunális feladatainak ellátásában segít. Az új járműveket lízingre vásárolja meg Párkány. A képviselő-testület a rendkívüli ülésen tudomásul vette, hogy Ján Oravec képviselő lemondott minden önkormányzati bizottságbeli és felügyelőtanácsi posztjáról. A megüresedett helyekre várhatóan szintén a január végi, rendkívüli ülésen javasolnak majd jelölteket.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Sok a depressziós mentális beteg

Sok a depressziós mentális beteg

Boris Kollár

Kollár nem akarta Kiskáékat a kormányba

Antalík Imre

Önmentőövet a gazdaságnak!

„Örömteli állapot vár rám...”

Kíváncsian várja, milyen apa lesz

koronavírus

Egy nap alatt több mint százan fertőződtek meg Ausztriában

Nero, a véres költő

Könyvsorsok: A kis tett mindig gaztett, a nagy tett sohasem az

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.