Régió

Kistermelői piac nyílik Nagykaposon

Csak olyan termelők kínálhatják az áruikat, akiknek az összes szakható- sági engedélyük megvan.NagykaposKistermelői piac nyílik idén a magyar ház udvarán.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. május 23. 19:00

Csak olyan termelők kínálhatják az áruikat, akiknek az összes szakható- sági engedélyük megvan.

Nagykapos

Kistermelői piac nyílik idén a magyar ház udvarán. A piac kialakítását a magyarországi nemzetpolitikai államtitkárság támogatja.

Gabri Rudolf, a magyar házat működtető Nagykapos és Vidéke Társulás elnöke elmondta, a házat fokozatosan renoválták és bővítették, az épület mögötti parcellát is sikerült részben rendbe tenni. Tavaly elhatározták, kistermelői piacot működtetnének a területen, az elképzelésekről pedig az őszi múzeummegnyitó alkalmával Potápi Árpád Jánost, a nemzetpolitikáért felelős államtitkárt is tájékoztatták. A most elnyert támogatásból különböző tereprendezési munkálatokat végeznek el, az udvar új, szilárd burkolatot kap, és fedett standokat alakítanak ki.

Gabri Rudolf tájékoztatása szerint azt szeretnék elérni, hogy az Ung-vidéki kistermelők megfelelő körülmények között kínálhassák saját készítésű termékeiket, a vásárlók pedig egy helyen juthassanak hozzá a háztáji gyümölcshöz, zöldséghez, mézhez és más áruhoz. A piacon csak olyan kistermelők árulhatnak, akiknek az összes szükséges szakhatósági engedélyük megvan. A tervek szerint a kistermelői piacot még az ősz folyamán megnyitják. Egyelőre havi egy alkalommal, szombatonként tartanának nyitva, de ezen, az érdeklődés és a visszajelzések alapján, még módosíthatnak. A piac megnyitásával arra is lehetőség nyílik, hogy a társulás adatbankot hozzon létre, melybe bekerülnek a kelet-szlovákiai térség magyar kistermelői.

Önnek ajánljuk

Manipulálhatták a Špirko elleni vizsgálatot

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők Budapesten

GALÉRIA: Impozáns az új Slovan-stadion

Három év börtönre ítélték Michael Cohent, Donald Trump volt ügyvédjét

Megszavazta a magyar kormány a "rabszolgatörvényt"

Női kézilabda Eb - Legyőzte Romániát a magyar válogatott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?