Régió
Fákat csavart ki az orkán az alacsony-tátrai Jasná síközpontban - TASR-felvétel

Két tátrai síközpont is zárva tart az orkán miatt

SITA

2017. december 12. 10:03

Jasná | A rendőrség lezárta a liptószentmiklósi járásbeli Deménvölgybe (Demänovská dolina) vezető utat. A tűzoltók jelenleg az éjszakai orkán által kidöntött fák eltakarításán dolgoznak, melyek a villanyvezetékeket is megrongálták.

Az alacsony-tátrai Jasná síközpontban már tegnap vészhelyzetet hirdettek az orkán miatt. A síközpont továbbra is zárva tart, és valószínűleg holnap sem nyitják meg - tájékoztatott Zuzana Fabianová, a Tatry mountains resort vállalat szóvivője. A viharos szél megrongálta a hóágyúkat és a kötélpályákat is, a sípályákon és a parkolókban kidöntött fák, faágak vannak. Deménvölgy lezárása miatt azonban a karbantartók nem tudnak a helyszínre jutni, így még nem történt meg a károk felmérése sem - tette hozzá Fabianová.

jasná


Az orkán erejű szél miatt - a széllökések erőssége a 180 km/órát is elérheti - lezárták a tátralomnici síközpontot is a Magas-Tátrában. A szél megrongálta két lanovkaállomás tetejét is a Kő-pataki-tó (Skalnaté pleso) térségében. A károk helyrehozatalát csak az orkán elvonulása után kezdhetik meg - hangsúlyozta Fabianová.

A csorbatói (Štrbské pleso) síközpont fennakadások nélkül üzemel. 
 

Önnek ajánljuk