Régió

Kassa átvenné a közlekedési táblák kezelését

Kassa | Jaroslav Polaček, Kassa főpolgármestere kibővítené a Kassai Lakáskezelő Vállalat (BPMK) tevékenységi köreit, a vállalat végezné a közlekedési táblák felszerelését és karbantartását is. Ha a városi képviselők jóváhagyják a javaslatot, a polgármester szerint jelentős összeget takarítanak meg.
Németi Róbert

2020. február 18. 19:30

Kassa
- Németi Róbert felvétele

A kassai önkormányzat kommunikációs osztálya tájékoztatása szerint a városi utakat a magisztrátus kezeli, a Kerületi Közlekedési Felügyelet (KDI) jóváhagyásával pedig ők végzik a közlekedési táblák installálását, cseréjét és karbantartását, sőt, a kivitelezését is. A felsorolt feladatok elvégzésre eddig külső cégeket bíztak meg, a munkálatok összessége éves szinten közel 250 ezer euróval terhelte a város kasszáját. A megrendelések összehasonlítása után a jelenlegi városvezetés által készített felmérésből kiderült, hogy Kassa még Pozsonynál is többet költ évente ezekre a szolgáltatásokra. Marcel Čapa, a kassai magisztrátus igazgatója szerint többek között ezért is lenne jobb, ha a város teljes mértékben átvenné a közlekedési táblák kezelését. 

„Ehhez pusztán az kell, hogy a következő önkormányzati ülésen beterjesszük a BPMK tevékenységi körének bővítését, mely lehetővé teszi az ilyesfajta munkák elvégzését is. A BMPK-ban jelenleg annyi alkalmazott dolgozik, hogy ezeket a feladatokat saját embereinkkel is képesek vagyunk elvégezni. Vállalatunk mindezek mellett különféle építkezési munkákat is vállal. Mivel a BPMK egyetlen tulajdonosa vagyunk, ezeket a munkákat saját megrendelések keretében bonyolítanánk leˮ – tudatta lapunkkal Marcel Čapa. 

Jaroslav Polaček, Kassa főpolgármestere úgy véli, ez lenne az első lépés ahhoz, hogy a város pénzt spóroljon és javítson a városi utak karbantartásának folyamatán. „A választás előtt ígéretet tettem arra, hogy javítunk a városi utak és járdák karbantartásán úgy, hogy ezeknek a szolgálgatásoknak saját gazdája lesz. Azt szeretnénk, hogy a jövőben egy központ irányítsa ezeket a tevékenységeket. Ennek érdekében több feladatot és munkát kell összehangolni, szükséges az is, hogy a közlekedési táblákat is mi kezeljük. Biztos vagyok abban, hogy ezzel a változással rengeteg pénzt spórolhatunk meg a városnak. A megtakarított összeget pedig a város kezelésébe tartozó közutak és járdák felújítására, rendben tartására költjükˮ – indokolta a városi hivatal javaslatát Kassa főpolgármestere. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Čaputová

Čaputová: Ez az ünnep a reményről szól

Dunaszerdahely

Főszezon helyett kényszerpihenő

ellenőrzés

A Szlovákiából érkezőktől is igazolást kérnek az osztrák határon

A NAKA „Köd” elnevezésű csoportja vizsgálja majd a begyűjtött mobiltelefonokat

Szabadlábra helyezése után azonnal őrizetbe vette a NAKA a Sátor-banda „sírásóját”

Čaputová

Čaputová elnöki kegyelemben részesítette a 20 éves Bako Dávidot

légszennyezés

Összefügg a légszennyezés és a koronavírus magasabb halálozási aránya

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.