Régió
Kép: Pixabay

Jelentős lehűlés várható a hétvégén

TASR

2018. február 19. 18:54

Pozsony | A hétvégére jelentős lehűlést jósolnak a meteorológusok. Egy Skandinávia feletti óriási anticiklonnal összefüggésben északkelet felől hideg levegő fog beáramlani Szlovákia térségébe.

A lehűlés várhatóan a jövő hét elején is folytatódni fog – tájékoztatott hétfőn a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a közösségi oldalán. Ez azt jelenti, hogy meglehetősen szokatlan módon az évszak végén fog tetőzni a tél. 

Hétfőn a napos idő következtében a nappali hőmérséklet legmagasabb értéke helyenként a 6 Celsius-fokot is meghaladta, és csak a leghűvösebb térségekben maradt nulla fok körül. Ezek az értékek megfelelnek a több éves átlagnak, állítják a meteorológusok.

A SHMÚ előrejelzése szerint hétfőről keddre virradóra egy melegfronttal kísért anticiklonnal összefüggésben délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Túl sok csapadékot a meteorológusok nem jósolnak, szerda estig legfeljebb 5-10 milliméter hullhat, az is csak Szlovákia legdélnyugatabbra fekvő területein. Elsősorban havazás várható, a hó azonban a fagypont feletti hőmérséklet következtében gyorsan el is olvad majd.

A munkahét végéig a hőmérséklet nem változik jelentősen, hétvégén azonban jelentős lehűlés veszi kezdetét.

Önnek ajánljuk