Régió

Használhatatlanok a földbe süllyesztett konténerek

Vágsellye | Nem kis pusztítást végzett a hétvégi vihar a Vágsellyéhez tartozó Vágvecse lakótelepen lévő Római utcában, ahol a félig földbe süllyesztett konténerek kilökődtek a járdára és használhatatlanokká váltak.
Száz Ildikó

2019. szeptember 12. 18:53

Pótkonténereket helyezett ki a lakóházak közelében, és bekerítették a járdán heverő szeméttárolókat, hogy elkerüljék a balesetveszélyt. Dajana Hanesová a városi hivatal szóvivője elmondta, jelenleg még vizsgálják, mi okozhatta a konténerek elmozdulását. A szakértők szerint a megemelkedett talajvíz miatt lökődhettek ki a tárolók, de további részleteket nem sikerült megtudnunk. A Vágvecse városrészben tizenhét részben földbe süllyesztett konténerállomás található, a 2,8 méter magas szeméttárolók 1,6 méter hosszú zsákja a föld alatt van, és csak az 1,2 méteres fával burkolt perem látszik ki a földből. Még a konténerek kihelyezése előtt szakértők vizsgálták a terepet, és csak azoknál a lakóházaknál jelölték ki a hulladéktárolók helyét, ahol a beültetésüket nem akadályozták a földalatti vezetékek. A szeméttárolókat hidraulikus daruk segítségével ürítik ki. Vágsellye önkormányzata 56 856 euró európai uniós támogatással valósította meg a beruházást a Vágvecse városrészben.

A Római utcában ideiglenesen három 1100 literes konténerbe hordhatják ki a szemetet a lakosok, az osztályozott hulladékot a néhány utcával arrébb található tárolókba kell vinniük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Két gólt rúgott a ráadásban, így verte a Besiktast a Slovan az EL-ben

Barcelonában bravúros döntetlennel rajtolt a Ferencváros

Ötéves kislányt gázoltak el Nagymihályban

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Tizennégy ország íjászai versenyeznek Marcelházán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?