Régió

Fülek revitalizálja az ipari parkot

Fülek | A határon átnyúló együttműködési megállapodás alapján, amelyet Fülek Város (SR), valamint a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány NMRVA (HU) kötött, jött létre az SKHU/1802/3.1/011 – „DevInvestEnviro” c. projekt, a kihasználatlan és leromlott állapotú füleki ipari övezet revitalizációja érdekében. A jelenleg jóváhagyott projekt az Interreg VA Szlovák Köztársaság–Magyarország Együttműködési Program keretén belül nyerte el a támogatást.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2022. január 27. 11:49

füleki vár
- Somogyi Tibor felvétele

A „DevINvestEnviro“ projekt egyike azon öt pályázatnak, amelyek az R2 és az M3 utak tengelye mentén létrejött foglalkoztatási akcióterv részeként valósulnak meg és céljuk a foglalkoztatási helyzet javítása a nógrádi régióban. Fő célja, a füleki ipari zóna revitalizációja mellett, a határon átnyúló vállalkozói kapcsolatok minőségének javítása, valamint a jó tapasztalatok cseréje, hangsúlyt fektetve új munkahelyek létrehozására a régióban. „Az R2 és az M3 között” c. akcióterv/TAPE alapgondolata a foglalkoztatottság támogatása, az üzleti környezet és infrastruktúra építése és fejlesztése, valamint a munkaerőpiaci kirekesztés által veszélyeztetett, különböző célcsoportok oktatásminőségének javítása.

A DevINvestEnviro – A befektetési környezet fejlesztése c. projekt a füleki egykori zománcgyár felújítása által biztosítja az ipari övezet revitalizációját, valamint a vállalkozói szektor feltételeinek javítását – konkrétan egy raktár és egy gyártásra szolgáló acélcsarnok létrehozásával, s az ezt követő inkubálást a vállalatok számára. A füleki ipari zónában található barnamezős területek – az ún. „brownfieldek“ revitalizációja által létrejött infrastruktúrát a Város az érdeklődők (vállalatok) számára a közbeszerzési pályázat szabályai szerint bocsátja rendelkezésre. A 40–50 új munkahely teremtését segítő feltételek javítani fogják a határ menti térség foglalkoztatási arányát és a munkaerő mobilitását.

A NMRVA gazdag tapasztalatai, valamint partnerhálózatának szakértelme segíti és ösztönzi a füleki beruházás eredményességét. Az ipari övezet használatára vonatkozóan üzleti tervet készít, amely meghatározza az új ipari infrastruktúra működési területét és szolgáltatásainak árát, beleértve a gyártócsarnokot is. Megvizsgálja az üzleti fő célcsoportokat, részletesen felméri a konkurenciát a már meglévő, illetőleg a TAPE területén épülő üzleti infrastruktúrával kapcsolatban. Ennek alapján kitűzi a marketingstratégia főbb irányait és eszközeit, valamint bemutatja a magyarországi jó tapasztalatokat az inkubáció területén.

A DevInvestEnviro projekt eredményeként a város új, minőségi, modern infrastruktúrával gazdagodik a régió munkáltatói számára, amely megfelelő feltételeket teremt új munkahelyek létrehozásához, valamint az infrastruktúra bérbeadásából befutott forrásokból a Város következő területeket újít majd fel.

A projekt 2021. 9. 1. és 2023. 6. 30. között valósul meg, az EU az Európai Regionális Fejlesztési Alap által 1 896 699,88 euró összegben társfinanszírozza, amelyből 1 872 855,12 EUR eurót Fülek Város, a NMRVA pedig 23 844,76 eurót kapott.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič (OĽaNO)

A fasiszták segítségével szavazták meg Matovič családsegítő csomagját

DAC.20220524

GALÉRIA: Folytatja a harcot Európáért a DAC

Sucha

Mit ajánl Szlovákiának az Európai Bizottság?

SZMSZSZ közgyűlés

A szülői szövetség negyed évszázada

kiütés

Vizsgáltassa ki magát, ha így pirosodik ki a bőre!

Orbán Viktor k

Kihirdetik a háborús veszélyhelyzetet Magyarországon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.