Közélet

Felvételi a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba

Pozsony | Június 30-ig lehet jelentkezni a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba, online kérdőív kitöltésével. A diákok képzéseket, magyar közösséget és belvárosi szállást kapnak.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. május 21. 17:30

Fotók: Pozsonyi Magyar Szakkollégium

A Pozsonyi Magyar Szakkollégium felvételi eljárást hirdet a 2019/2020-as akadémiai évre a fővárosban tanuló magyar egyetemisták számára. Jelentkezhet bárki, aki szeptemberben kezdi meg vagy folytatja tanulmányait az alapképzés (Bc) bármely évfolyamában valamely pozsonyi egyetemen, és nem múlt el 25 éves.

A felvételi eljárás kétlépcsős: írásbeli és szóbeli részből áll. A szakkollégiumba az intézmény honlapján (www.szakkollegium.sk) megtalálható online kérdőívvel lehet jelentkezni, ezt június 30-ig szükséges kitölteni. A kérdőív kitöltése mellett az info@szakkollegium.sk címre motivációs levelet is várnak az érdeklődőktől.

A jelentkezés során a felvételi bizottság tagjai az érett gondolkodást, az önállóságot, a fejlődés és az aktív közösségi élet iránti igényt veszik figyelembe.

Milyen lehetőségekkel jár a szakkollégiumi tagság?

A Szakkollégium egyszerre belvárosi lakhatást biztosító kollégium, diákközösség és oktatási intézmény. Küldetése egy olyan fiatal magyar értelmiség támogatása, amelynek tagjai elmélyült szakmai ismeretekre tesznek szert. A felvételire azok jelentkezését várják, akik a hagyományos egyetemi tömegképzésnél többre vágynak, készek fejlődni, az új ismeretek elsajátításába energiát fektetni. A szakkollégiumi programokról és a jelentkezési eljárásról bővebb információk az intézmény honlapján érhetők el.

Pozsonyi Magyar Szakkollégium
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A nők jóval felelősebben bánnak a pénzzel, mint a férfiak

Két kamasz fiú brutálisan megkínzott és meggyilkolt egy 14 éves lányt

Megrongálták Jakoby Gyula kassai festőművész szobrát

Robert Fico meghátrálhat a csütörtöki szavazás kapcsán

Máltai vagy luxemburgi ellenfél várhat a Fradira

Hármas könyvbemutató kiflivel

Legfrissebb galériák
Olvasta már?