Régió
- SITA/AP-felvétel

A bankautomata-maffiához köthető az Apajban lelőtt férfi

SITA

2017. december 15. 12:38

Apaj | Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztatót tartott a Apajban történt eset kapcsán, ahol a rendőrök lövéseket adtak le két férfira, aki rájuk támadtak, miután tetten érték őket autólopás közben.

Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy a férfi, akit lelőttek a pénzautomata-maffia ügyben volt elítélve. A 42 éves Ján G.-vel fejlövés végzett. A másik elkövető, a 34 éves Martin K., aki szintén pénzautomaták kirablásához köthető, enyhe fejsérüléssel kórházban van. Gašpar elmondása szerint mindkét férfinak hosszú bűnlajstroma van.

A rendőrséget fél négykor riasztotta egy lakossági bejelentő. A helyszínre siető rendőröket figyelmeztették, hogy veszélyes elkövetők elleni akcióra készüljenek.

A páros egy Škoda Fabiát próbált feltörni, mikor tetten érték őket egy szűk zsákutcában. Az elkövetők erőszak alkalmazásával próbáltak meglépni, autójukkal félrelökték az egyik rendőrautót, miközben egy másik rendőrkocsi a menekülő autó útjába állt.

rendőrség

A tettesek meg sem próbáltak lassítani, nekihajtottak a rendőrautónak, amiben két rendőr ült. Mivel nem sikerült utat nyitniuk, az elkövetők háromszor is hátratolattak, hogy újra a rendőrkocsinak hajtsanak.

A rendőrök a második ütközés után tudtak kiszállni az autóból és tüzet nyitottak a támadókra. Több mint tíz lövés dördült el. Gašpar szerint a rendőrök jogosan jártak el, mivel nem volt kérdéses, hogy a menekülő autós megtámadta őket, ebben az esetben pedig az autó fegyvernek minősül. A végső döntést az ügyben indított vizsgálat fogja kimondani.

rendőrségi

A harmadik ütközés után a menekülő autó utat nyitott magának, azonban 20 méter megtétele után egy családi ház kerítésének ütközött. Mindkét gyanúsított kilépett a kocsiból. Az egyikük a földre fekve megadta magát, a másik megpróbálta átmászni a kerítést, de ezt követően ő is kapitulált. A rendőrök mentőt hívtak és elsősegélyben részesítették a két férfit.

 

Önnek ajánljuk