Régió

Búcsúzó képviselők és ciklusértékelés

Dunaszerdahely | Szeptember 27-én tartotta utolsó, 33. ülését a dunaszerdahelyi képviselő-testület. Egy hónap múlva önkormányzati választások és vannak olyan képviselők a testületben, akiknek ez volt az utolsó választási ciklusuk, befejezik a munkát.
author
Jakubec Ágnes

2022. szeptember 29. 15:45

Dunaszerdahely k
Kép: dunstreda.sk

33 programpontot sikerült átvenni az ülés során, közülük a legérdekesebb a polgármesteri beszámoló volt. Hájos Zoltán összegezte az elmúlt 4 év során elért sikereket, megköszönte a munkát a képviselőknek és a városi hivatal munkatársainak, az egyes városi intézmények vezetőinek. Az elért eredmények közül, kiemelte az iskolakonyhák központosításának sikeres projektjét, a nemrégiben átadott Október utcai óvodában az óvodai központi konyhát és korábban átadott központi iskolakonyhát a Jilemnický utcai Alapiskolában. Megemlítette a Szabó Gyula Alapiskola és a Jilemnicky utcai Alapiskola udvarán lévő sportpályák felújítását, valamint a Városi Szabadidőparkban és az Újfalu lakótelepen korszerűsített sportpályákat. Májusban felavatták az új Vásárteret, bővült a kerékpárutak hossza a Jesenský és a Pozsonyi úton, hőszigetelték a Széchenyi utcai Óvoda épületét, a nyugdíjasoknak kedvezményes áron biztosítanak meleg ebédet. A kultúra terén kiemelte a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központot, ahol a lezárások alatt számos felújítást és átszervezést hajtottak végre. A városi médiát magában foglaló városi újság, városi televízió és az online portál is új formában kerül kiadásra és szélesebb körben, naprakészen tudósít. Ami a zöld politikát illeti, Hájos elmondta, hogy az elmúlt négy év alatt 550 kis fát ültettek ki a város területén. A városi cégek közé tartozik többek között a termálfürdő, és a fürdő jó gazdálkodásának köszönhetően ebben az évben 70 000 eurót sikerült bekapcsolni a költségvetésbe. A polgármester elmondása alapján az elmúlt négy évet az összefogás, az együttgondolkodás, az együttműködés jellemezte.

„A képviselő-testület munkáját a korrektség, az együttműködési készség jellemezte, ezért is születhetett meg 668 képviselő-testületi határozat, valamint 114 városi általános, kötelező érvényű új rendelet, vagy rendeli módosítás. A Városi Tanács és a Városi Képviselő-testület a négy év alatt 33-szor ülésezett”

– osztotta meg a részleteket a polgármester. Az ülés végén a polgármester emléklappal köszönte meg a képviselőknek a négyéves munkát, külön kiemelve két képviselőt, akik már biztosan nem lesznek a következő választási ciklusban, hiszen nem jelöltették magukat a soron következő helyhatósági választásokon. Antal Ágota (Független) 24 éven át volt a testület tagja, Šándor Klára (MKP-frakció) egy ciklusban, négy évig.

A polgármester elmondta, bízik benne, hogy a következő képviselő-testületben Antal Ágota akár külsősként, valamelyik szakbizottságban segíteni tudja majd az önkormányzat munkáját. Antal Ágota az emléklap átvételekor megjegyezte, hogy a polgármester által említett nagy egység, aminek köszönhetően sok sikeres projektet megvalósítottak a négy év alatt „javarészt annak is köszönhető, hogy az MKP-frakciónak megvolt 2/3-os többsége, és nagyjából arról vitatkoztunk, hogy pont vagy pontosvessző kerüljön-e a javaslat szövegébe”. A jövőre nézve azt kívánta, hogy színes legyen a képviselő-testület és együttműködő.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
fogaskerekek

Csúcsra ért a transzatlanti egység?

onkológia k

Fél évet is várhatnak a rákbetegek a kezelésre Szlovákiában

Érsekújvár

Óriáskoszorú ünnepi megszentelése Érsekújvárban (VIDEÓK)

remišová k

Remišová: Az orvosok béremelésével a betegellátás minőségének is javulnia kell

pénz euró

Káoszt okozhat a szülői nyugdíjbónusz

új szó

Miről ír a hétfői Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.