Régió
Peter Velecký, a városi hivatal pénzügyi osztályának vezetője ismertette a következő két évre szóló tervezetet - Képarchívum

Az érsekújvári képviselők szerint a jövő évi büdzsé kampányköltségvetés

Száz Ildikó

2017. december 18. 16:47

Érsekújvár | Kiegyenlített költségvetést hagyott jóvá az utolsó decemberi ülésén az érsekújvári testület.

Az idei évből 1 571 147 euró vándorol a jövő évi tartalékalapba, a pénzt a tőke jellegű kiadásokra fordítják a járási székhelyen.

A költségvetési vita során néhány képviselő nehezményezte, hogy kampánybüdzsét tervez elfogadni a város vezetése. Sokallták ugyanis annak a 4 699 311 eurós hitelnek a felvételét, melyből a jövő évi beruházásokat, pályázatokhoz szükséges tervdokumentációk kidolgozását, illetve más áthidaló kölcsönöket kíván fedezni a város. A képviselők jóváhagyták a célirányos támogatásokra szánt 585 633 eurót, ebből a pénzből a sportklubok támogatására 180 ezer eurót, az oktatásügyre 20 100 eurót fordítanak. A magyar kultúra támogatására 25 ezer, más jellegű kulturális rendezvények támogatására 20 ezer eurót szánnak, az egyházakat és a szociális, illetve egészségügyi szervezeteket egyforma összeggel, 8700 euróval támogatja a város. A városi futballklubnak 32 363 eurót, a téli sportpálya üzemeltetőjének 231 300 eurót, az állatmenhelyt üzemeltető polgári társulásnak évi 33 500 eurót hagyott jóvá a testület. Újabb városi ingatlanokat szeretnének értékesíteni a járási székhelyen, ismét eladásra kínálják az Agris épületét, valamint a Cirill és Metód utcában lévő ingatlant, és eladnák néhány utcában az önkormányzat tulajdonában lévő garázsokat. Telkeket a szlovák gimnázium és a Zúgó parkerdő közelében kínálnak eladásra. A vitában többen a nemtetszésüket fejezték ki amiatt, hogy egyre több városi tulajdonú ingatlan kerül magánkézbe. A felszólalásokban azt taglalták a képviselők, hogy mi marad a város tulajdonában a következő generációk számára Érsekújvárban.

Peter Velecký, a városi hivatal pénzügyi osztályának vezetője ismertette a 2019-re és 2020-ra szóló költségvetési tervezetet, amely a véleménye szerint alaposan átgondolt és megfontolt, és garantálja a város jövőbeni hatékony gazdálkodását, folyamatos fejlesztését.

Önnek ajánljuk