Régió

A turizmus fejlesztését támogatja a megye

Kassa | Kassa megye Terra Incognita programja keretében összesen 724 600 euró támogatást folyósít idén azoknak a vállalkozóknak, társulásoknak és önkormányzatoknak, akik korábban megpályázták a megyei idegenforgalom fejlesztését elősegítő projektet. A támogatás összege idén a legmagasabb.
Németi Róbert

2020. február 21. 18:00

Kassa
- Németi Róbert felvétele

A látogatók egyre növekvő számát elsősorban két átcsúszó kötélpálya, ismertebb nevén zipline létrehozásával szeretnék „kordában tartani” olyan helyeken, ahol már huzamosabb ideje dolgoznak a turizmus fellendítésén. Az egyiket a Nagymihályhoz közeli vadászfalvai bányatónál (Lom Beňatina) alakítják ki, mely a kassai régió egyik legszebb és természeti kincsekben egyik leggazdagabb kirándulóhelyének számít. „Tavaly egy új kilátót, egy tanösvényt, új korlátokat és egy úgynevezett fotóspotot hoztunk létre. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan nő a bányató látogatottsága. A második átcsúszó kötélpályát a gombaszögi barlang közelében alakítjuk ki, mely minden egyéb mellett a szlovákiai magyar fiatalok legnagyobb zenei fesztiváljának, a Gombaszögi Nyári Tábornak ad helyet. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a támogatási rendszer kibővített felhívásába még többen bekapcsolódtak, mint valaha. Az idegenforgalom fellendítését legfőképpen a színvonalas projektek szisztematikus támogatása segíti elő, mely egyúttal a helyi vállalkozókat is bevonja. A megyei turizmus egyébként sehol sem tartana a tenni akaró, aktív helyi embereik nélkülˮ – tolmácsolta lapunknak Rastislav Trnka megyeelnök álláspontját Anna Terezková megyei szóvivő. 

Kis és nagy projektek 
A két nagyobbnak számító beruházás mellett kilenc kisebb, az ökoturizmusra fókuszáló projektet is megvalósítanak. Lenka Vargová Jurková, a Kassai Régió Turizmus Idegenforgalmi Szervezet igazgatója szerint olyan projektekről beszélünk, melyek eddig hiányoztak a térségből: „Ide sorolhatjuk például a Vinnai-tó (Vinianske jazero) közelében létesülő erdei fürdőt, a káposztafalvai (Hrabušice) ökoméhészetet, melyben a látogatók közvetlen közelről vehetik szemügyre a méhek életét, vagy éppen a Hernád folyóra tervezett kenukölcsönzőtˮ – mondta Lenka Vargová Jurková. A megye legnívósabb rendezvényei közé idén is besorolták a tőketerebesi járásbeli kisgéresi Akácillat – Nyitott pincék napja borkóstolót, borászati rendezvényt, a Zempléni Veterán Ralit, vagy éppen a Krasznahorkaváraljai várjátékokat is. Az eddig felsoroltak mellett a különféle nemzetközi rendezvények is megyei támogatásban részesülnek, köztük a már jelentős hírnévre szert tett Art Film Fest filmfesztivál, a Nemzetközi Békemaraton, a Kassai Fehér Éjszaka, a Kassai Repülőnapok, a kassai ukrán napok és a kassai Fashon Week nevű rendezvénysorozat is. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Mely hivatalokkal érintkezhetünk elektronikusan?

Mely hivatalokkal érintkezhetünk elektronikusan?

Igor Matovič

Matovič: Az az elvárás, hogy a képviselők támogassák a törvények elfogadását

koronavírus
Frissítve

Már öt személy gyógyult ki a koronavírusból Szlovákiában

Juraj Blanár

A repatriálást nem állítják le, csak a regisztrációt függesztették fel

parlament k

A koronavírus terjedése miatt szükséges intézkedésekről tárgyal a parlament

Ursula von der Leyen

Az EU 100 milliárd eurót biztosít a munkahelyek és vállalkozások fenntartása érdekében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.