Régió

A lakosság javaslatai alapján szervezik át a közlekedést Somorján

Somorja | Pénteken lépnek életbe azok az intézkedések, amelyek értelmében tilos behajtani a Kaufland bevásárlóközpont parkolója melletti körforgalomból a Kaszárnya (Kasárenská) utcába. Az intézkedést lakossági indítvány alapján vezették be.
TASR

2019. július 19. 20:00

Kép: samorin.sk

A Somorjai Városi Hivatal közlekedésügyi, közrendészeti és közbiztonsági szakosztályának beszámolójából kiderül, hogy a Kaszárnya utca végéhez csatlakozó mezei út aszfaltburkolatot kapott, ezzel egy időben megnövekedett a forgalom, ami miatt megkezdődtek a problémák, és sok lakossági panasz érkezett a város vezetéséhez. Az önkormányzat több intézkedést is bevezetett az érintett területen, a Lovagló (Jazdecká) utcában járda épült, az utcát pedig egyirányúsították.

A helyzetet hosszú távon a tervezett nyugati elkerülő út megépítése és a Pozsonyi út–Szőlőskert utca –Park utca kereszteződésének átépítése orvosolná. A Pozsony felé való letérés egyszerűsítése mérsékelné a Kaszárnya utcán áthaladó forgalmat. A véleményezési folyamat a közeljövőben lezárul, aminek eredményeként kiderül, hogy a csomópontban körforgalom vagy intelligens közlekedési lámpákkal felszerelt útkereszteződés építése lesz-e a megoldás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico szakértőbb a szakértőknél

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?