Régió

A felfüggesztés ellenére megjelenik a Nagymegyeri Hírmondó

Nagymegyer | Újra kiadhatják a koronaválság miatt felfüggesztett városi lapot a csallóközi fürdővárosban. A Nagymegyeri Hírmondó megjelentetésében sem volt konszenzus az önkormányzatban.
Kiss Bartalos Éva

2020. május 27. 10:30

bb
Vladislav Kmeť főszerkesztő bírálta a polgármestert, és közölte, hogy a kritikus véleményeknek is hangot adnak  - A szerző felvétele

A járványügyi helyzet miatt már közel három hónapja nincsenek közösségi események, elmaradtak a rendezvények, és a tanítás is szünetel – Holényi Gergő polgármester részben ezzel magyarázta a Nagymegyeri Hírmondó kiadásának felfüggesztését, amit Néveri Sándor képviselő kritizált a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

„Ez rossz döntés ebben az időszakban. Nem gondolom, hogy az újság komoly kiadást jelentene a városnak” - közölte Néveri

aki finanszírozná az első szám kiadását, és már megszólította Vladislav Kmeť főszerkesztőt, valamint azt is elmondta, hogy egyeztettek a képviselőkkel, a juttatásaikból finanszírozzák a lap kiadását és terjesztését. A jogi kérdéseket később rendeznék. „Szeretnénk megnyugtatni a nagymegyerieket, hogy kiadjuk az újságot attól függetlenül, hogy a polgármester úr azt mondta, erre nincs pénz” - zárta a képviselő. „Milyen tartalommal szeretné megtölteni az újságot?” - reagált a képviselő felvetésére a polgármester. Holényi Gergő azt mondta, nem csak a tartalom jelent problémát, hanem a kézbesítés is. „Nincs meg az a munkaerő, akikkel ezen dolgozunk, ezért nem tudnánk kézbesíteni. Az volt a legegyszerűbb megoldás, hogy július-augusztusig nem jelenik meg a Nagymegyeri Hírmondó” - folytatta Holényi Gergő, aki az ülés korábbi szakaszában elmondta, hogy a városi hivatal előkészít egy projektet, amellyel javítanák a kommunikációt a lakosok, a hivatalok, és a minisztériumok felé. Pongrácz Kálmán képviselő rámutatott, hogy az újság szerkesztőbizottsága működik, de a juttatásaik, amelyből finanszíroznák a lap készítését, veszélybe kerülhetnek.

„A suszter maradjon a saját kaptafájánál. Olyan nem létezik, hogy nincs mivel megtölteni a lapot. Nem kérdezett meg, hogy van-e elég anyag. Ne beszéljen bele abba, amihez nem ért!” - mondta Holényi Gergőnek Vladislav Kmeť, a Nagymegyeri Hírmondó főszerkesztője,

aki arról is beszámolt, hogy áprilisban még abban egyeztek meg, hogy májusban megjelenik a lap. Kmeť szerint azután függesztették fel az újságot, hogy megjelent a Paxián Györggyel, a városi közterület-fenntartó vállalat éléről menesztett ügyvezetővel készült anyag. A főszerkesztő leszögezte, hogy a kritikus véleménynek is teret adnak. „Megjelenik a Paxián úrral, csakúgy, mint a pénzügyi bizottság elnökével, Varga Albinnal készült cikk, ugyanúgy benne lesznek az emberek” - jelentette ki Vladislav Kmeť.

 

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Volkswagen

Még több autót gyárthat nálunk a Volkswagen

Gyimesi György szerint az igazságügyi tárca ellentmond önmagának ⋌(A szerző felvétele)

A parlamentben vitáztak a Beneš-dekrétumok alapján indított földelkobzásokról

Norbert Bödör
Frissítve

Norbert Bödör rács mögött marad, a zsolnai börtönbe szállították

koronavírus

Ezért növekedett meg hirtelen az ismert fertőzöttek száma

Tornalja

Egy felújítás jegyzőkönyvének tanulságai

Szepe

Remek tavaszi szezont produkált Szépe János és csapata az NB I-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.