PR CIKKEK

Utasbiztositás? Nélküle egy lépést se!

Vajon az utazók könnyelműsége vagy az általános tájékozottság hiánya tehet arról, hogy a szlovákiai lakosok egyharmada utasbiztosítás nélkül utazik külföldre? A biztosítás pedig nemcsak egészségügyi problémák esetén nyújthat segítséget, hanem más nehézségek esetén is. Évente több mint kétmillió darab bőrönd tűnik el a reptereken, több ezer baleset történik, valamint több ezer turista sérül meg.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. július 31. 16:01

- Fotó: pixabay

EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁK

Olyan váratlan egészségügyi szövődmények, mint a hasmenés, hányás, napszúrás és magas láz szinte mindennaposak, nem számítanak ritkaságnak. „A tavaly nyári időszakban több hasonló biztosítási kárbejelentést kaptunk, amelyek többsége a Balkánon történt. Sok esetben a gyerekek is érintettek, akik így kénytelenek voltak pár napot kórházban tölteni, infúziós ellátással”–emelte ki Martina Cvachová, a Groupama Biztosító szóvivője. Ilyen esetekben a külföldi orvosi ellátás díja – országtól függően –100 és 400 euró között mozog. Hasfájás esetén például egy általános ultrahang vizsgálat körülbelül 170 euróba kerül, nyílt seb összevarrása pedig 150 és 220 euró között mozog.

Kellemetlen, mégis gyakori esetnek számítanak a fogászati problémák. A fogászati ellátás ára attól is függ, hogy az üdülőközpontban magánorvosi vagy állami orvosi rendelő található. Általánosságban azonban elmondható, hogy a fogorvosok szolgáltatásának díja minimum 100 euró. Ennél rosszabb esetnek számít, ha az adott sérülés vagy megbetegedés kórházi ellátást igényel. Intő példa lehet a Groupama biztosító ügyfelének, Dusánnak esete, aki télen Thaiföldre utazott. Alig néhány Ázsiában töltött nap után hasi fájdalmakra és émelygésre panaszkodott.„Éjjel egy órakor megállítottam egy motorkerékpáros thai lányt, aki elvitt a legközelebbi kórházba. Az orvos megállapította, hogy vakbélgyulladásom van, délután meg is műtöttek”–meséltkellemetlen élményéről Dusán. Bangkokban 3 éjszakát töltött kórházban, utasbiztosításának köszönhetően pedig megspórolta nemcsak a hazaszállítással kapcsolatos szervezési és anyagi költségeket, hanem 7 ezer eurót is.

„A külföldi orvosi kezelés költségei attól függően változnak, hogy melyik országban kerül sor a műtétre, illetve az ellátásra. Vakbélműtét esetén a kiadások három és ötezer euró között mozognak. Általánosságban elmondható, hogy ebből a szempontból Ciprus az egyik legdrágább európai ország, világviszonylatban pedig USA és Kanada sorolható ide.Ezzel szemben a legolcsóbb India, illetve Indonézia, de a szállítás költségei minden turista költségvetését megterhelhetik”–fejti ki Martina Cvachová.

KOMOLY VESZÉLYEK KÖZLEKEDÉSI BALESET ESETÉN

Az utóbbi években éppen ezen távolabbi ázsiai országok lettek közkedveltek a szlovákiai fiatalok körében, itt azonban nagyon gyakoriak a közlekedési balesetek során történt sérülések. A közlekedés ezekben az országokban teljesen másként működik, mint ahogy itthon megszokhattuk, ennek sajnos egyfiatal pár is elszenvedője volt:Indiában a helyiektől kölcsönöztek robogót, alig tíz kilométert mentek, majd teherautóval ütköztek. Mindketten komoly sérüléseket szenvedtek, amelyek azonnali műtéti beavatkozást igényeltek. A kellemesen induló nyaralás, kalandos felfedezés egy pillanat alatt kórházi ellátást igénylő időszakká válhat. Annak ellenére, hogy a világ egyik legolcsóbb országáról van szó, az ilyen esetek több ezer euróba kerülnek. A további kiadásokat nagymértékben megnövelik a hazaszállítás költségei, amelyet utasbiztosítás hiányában az utazó hónapokig is fizethet. „Az ilyen és ehhez hasonló ellátás kiadásai országtól függően változnak. Végtagtöréssel kapcsolatos műtétek költségei általában 2 ezer eurótól kezdődnek. Az ezt követő betegszállítás néhány ezer eurókörül mozog, de komolyabbeseteknél ez több tízezer euróis lehet”– figyelmeztet a tetemesösszegre a Groupama Biztosítószóvivője.

 

utasbiztosítás

Az utasbiztosítás ára eltörpül azon összeg mellett,amelyet egy esetleges káresemény után akezelésekért kellenefizetni. Tekintsék meg egy hét napos külföldi utazás biztosítási díját különböző lehetőségek esetén, más-más területi érvényességgel, személyek számával, STANDARD csomagunk esetén, amely fedezi az esetleges poggyászkárokat, okmányok elvesztését, továbbá a felelősségbiztosítást:

 

utasbiztosítás

Hogyan járjunk el, ha orvosi ellátásra van szükségünk külföldönés rendelkezünk utasbiztosítással? Ha káresemény történik, általában tanácstalanok vagyunk, és nem tudjuk, kihez forduljunk, hogy a biztosításunk, amelyet nehézségek esetére kötöttünk, tényleg térítse a felmerülő költségeinket. Ha fájdalmaink vannak, és egészségügyi állapotunk engedi, lépjünk kapcsolatba a biztosító asszisztencia szolgáltatójával. Kisebb egészségügyi problémák esetén segítenek felkeresni a legközelebbi orvosi készültséget és eligazítást nyújtanak. Ha azonnali orvosi ellátásra van szükségünk, keressük fel a legközelebbi orvost, aki (biztosítási kötvény bemutatásával) kezelésben részesíti. Megtörténhet, hogy az orvos nem fogadja el az ön által benyújtott biztosítást, és a költségeket az ellátás után készpénzben kell kifizetni. Ebben az esetben kérjen az orvostól hivatalos számlát, igazolást a kifizetésről és az eredeti orvosi szakvéleményt, amely tartalmazza a diagnózist is. A biztosító a költségeket ezen dokumentumok alapjántéríti a biztosítási feltételeknek megfelelően. Abban az esetben, ha kórházi ellátásra szorul, szintén forduljonaz asszisztencia szolgáltatáshoz, hogy ne terheljék a kórházi ellátás költségei. A Szlovákiába való visszatérést követően a káreseményt mihamarabb jelentsék be a biztosítónak.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Fico még 2012-ben telefonon beszélt Vadalával

Fico Bašternákhoz hasonlította Andrej Kiskát

Minden „disznóságot“ jelenteni kell

Frissítve

GALÉRIA: A tüntető gazdák lezárták az SNP-hidat

Közösségi kert épül a Timóteus ház udvarán

A májusi EP-választás csaknem 10,2 millió euróba fog kerülni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?