PR CIKKEK

Pozsonypüspöki polgármesterjelöltje, Pék Zoltán

„Bízom benne, hogy okosan döntenek” Pék Zoltán újságíró, a frekvenciatanács tagja, két hazai egyetemen tanít újságírást és médiakommunikációt. Hosszú évekig volt a Szlovák Televízió Magyar Adásának szerkesztője, vezető szerkesztője, majd főszerkesztője. Később a rádió magyar adásának főszerkesztője. Arcát, hangját tízezrek ismerik. Riporterként bejárta az egész országot, sok embert megismert, sokakkal beszélgetett arról, mivel elégedettek és mi az, ami nem tetszik nekik. Megismerte az önkormányzatok működését, ismeri a problémákat, már csak azért is, mert több mint tíz évig dolgozott a Komáromi Városi Hivatalban, kezdetben szóvivőként, majd a sajtóosztály vezetőjeként. A novemberi önkormányzati választásokon Pozsonypüspöki polgármesteri tisztségéért indul.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. október 25. 09:59

-Miért döntött úgy, hogy elindul a választáson?

Pozsonypüspökin tíz polgármesterjelölt küzd meg a választók bizalmáért. Érezhető bizonyos megosztottság, elsősorban az itteni magyar lakosok körében. Ennek fő oka, hogy a képviselőik olyan személy mögé sorakoztak fel, akivel sokan nem tudnak azonosulni. Úgy érzem, tenni kell valamit. Ezért indulok. A döntés a választók kezében van. Bízom benne, hogy okosan döntenek.

 

-Hogyan értékeli Pozsonypüspöki elmúlt négy évét?

Az elmúlt négy év valódi sikertörténet a városrész számára. A csatornahálózat kiépítése, az útburkolat felújítása volt talán az elmúlt évtizedek legjelentősebb beruházása. Felújították a városrész műemlékeit, például néhány szakrális épületet, a középkori kápolnákat. Több új járdaszakasz is épült, ami nagyban megkönnyíti a közlekedést a gyalogosok számára. De számos egyéb kisebb-nagyobb beruházást is említhetnék.

 

-Mit tart az elmúlt négy, illetve nyolc év legnagyobb hiányosságának?

Ami talán a legérzékelhetőbb hiányosság, az a pozsonypüspöki kórház és rendelőintézet leépítése, ami sajnos egyenes út a megszűnés felé. A közlekedés, a városrészen áthaladó forgalom a szó szoros értelmében élhetetlenné teszi ezt az amúgy nagyon szép és kellemes helyet. A lakótelepen pedig érezhető a kulturális élet hiánya, és hiányzik a sportközpont is. A tömegközlekedés sem a legideálisabb.

 

„Az egyén minden fontossága ellenére sem minden. A közösség fontosabb nála, mert az hozta létre a nyelvet, a kultúrát és a hitet. Ha az egyén a közösség javáért dolgozik, felemeli azt, és maga is felemelkedik vele együtt.” (Aharon Appelfeld)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Több ezer tüntető kívánt boldog karácsonyt Orbán Viktornak

Borostyánba zárt százmillió éves madártollat találtak

A szlovák országgyűlés megválasztása

Porosenko: nem hosszabbítják meg a hadiállapotot, ha nem lesz nagy szabású orosz támadás Ukrajna ellen

Hosszú Katinka és a magyar férfi vízilabda-válogatott az év legjobbjai a FINA-nál

16 éve volt utoljára fehér karácsony az egész országban, a Csallóköz és a Mátyusföld most is kimarad belőle

Legfrissebb galériák
Olvasta már?