PR CIKKEK

Pat – a családok természetes oázisa

A pati fürdőt mindig is azért kedvelték az idelátogatók, mert ez a nyugalom szigete volt. Varázsa épp a természetközelségben keresendő. Ezt az óriási értéket felismerve folynak a további csinosítások a termálstrandfürdő területén.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. július 2. 10:34

A pati termálvíz kiváló minőségét már az ókori rómaiak is felismerték. A 170 méter mélyről feltörő termálvíz jó hatással van a mozgásszervi rendszerre és annak megbetegedéseire. A strandfürdő hat medencét üzemeltet, a felújított medencék és a vízforgatós rendszer garantálja a mindig tiszta vizet. Hűvösebb időben a 30–33 °C-os ülőmedence, a nagy hőségekben pedig inkább a 27–29 °C-os úszómedencék ideálisak a hűsölésre. A családosok nagyon örülnek annak, hogy két olyan 27–30 °C-os gyermekmedence is van, ahol a felnőttek együtt lubickolhatnak a kicsikkel. A gyerekeket játszótér, vízköpők, mini-csúszdák várják, a felnőttek az üdülőközpontban teniszezhetnek, röplabdázhatnak vagy különböző wellness-szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Horgászni, csónakázni, illetve vízibiciklizni is lehet a másfél hektáros tavon, a párszáz méterre található dunai jachtkikötőben pedig kirándulóhajóra lehet ülni. Igénybe vehető a bicikli- és pedálos kisautó-kölcsönző is. A nyár folyamán péntek esti medence-partikkal szórakoztatják a fiatalokat. Egyszóval itt a legkisebbektől a legnagyobbig, idős és fiatal egyaránt megtalálja a szórakozási lehetőséget. Néhány évvel ezelőtt a csúszdavilághoz egy új medencét építettek, de azóta is folyamatosan történnek apróbb beruházások, amelyekkel igyekeznek kellemesebbé tenni a vendégek számára az itt töltött időt.

pat

A fürdő természetes, nyugodt környezetben, hatalmas, 25 ezer m2 területen terül el, ahol bőven elférnek a napozók, hiszen csak a zöld terület 20 ezer m2-t tesz ki. A pati fürdő igazgatója tisztában van azzal, hogy a nagyobb fürdőhelyek élményparkjaival szemben nem tudnak vetekedni, de igazából nem is ez a céljuk. Inkább az, hogy a helyi adottságokat kihasználva valami egészen más alternatívát kínáljanak a fürdőzőknek. Paton az óriási fák, a parkosított terület nagyon kellemes környezetet teremt a fürdőzők számára. Nem véletlen tehát, hogy épp a természetet szeretnék még közelebb vinni a gyerekekhez. „Idén egy újabb beruházással igyekszünk a családok kedvében járni. Kis tavakat létesítettünk, ahová apró vízi állatokat telepítünk. Ennek köszönhetően a panellakásból kiszabadulva a gyerekek természetes körülmények közt, játszva kerülhetnek közelebb a természethez” – sorolja a pati fürdő igazgatója, Boncsek Péter. A fürdő igazgatója azt is elárulta, hogy ez a beruházás egy hosszabb folyamat bevezető fázisa, hiszen szeretnének tanösvény szerű látványosságokat létesíteni, amelynek köszönhetően játszva ismerkedhetnek meg a gyerekek az egészséges és természetes élővilággal.

pat

A termálstrandfürdő egyébként június végétől szeptember elejéig tart nyitva, naponta reggel fél nyolctól este nyolc óráig . A 6 eurós felnőtt, és a 3 eurós gyermek-belépő árában benne foglaltatik a parkolódíj, illetve a csúszdavilág korlátlan használata is. A megújult szálláshelyek, hétvégi házak, üdülők is bizonyítják, hogy keresett hely Pat-fürdő és a köréje épült üdülőfalu, a családosok és fiatalok körében is.

-er

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az állami számvevőszék szerint is ráfizet az állam a vajkai kompra

Képernyőn a német és walesi válogatott

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?