PR CIKKEK

Osztrák adó-visszatérítés ügyintézése

Legfontosabb kérdések és válaszok tisztázása az ausztriai adóvisszatérítéssel kapcsolatban szakértők segítségével az Ausztriában dolgozóknak.
ÚJ SZÓ ONLINE

2020. május 27. 10:57

osztrák

Amennyiben egyéni kérdésére nem talál választ az alábbi cikkben, akkor látogasson el erre a weboldalra, ahol minden egyéb ausztriai adó-visszatérítéssel kapcsolatos kérdésre is válaszokat adunk! Egyéb NÉMET VAGY OSZTRÁK adóügyekkel kapcsolatos híreket itt olvashat: https://www.visszateritok.hu/hirek -----

Az adóvisszatérítés vagy az utólagos befizetés mértéke mindig az előzetesen levont adó, az egyedi családi állapot és a személyes költségek figyelembevétele utáni különbözeti összegtől függ! Előfordulhat az is, hogy a különbözeti összegből a hatóságok által kiszámolt és jogosnak vélt különbözeti összegek járnak vissza. A kiszámított összeget az osztrák Adóhatóság, azaz a Finanzamt számítja ki. Fontos továbbá az, hogy az ADÓVISSZAIGÉNYLÉS az = az ADÓBEVALLÁSSAL. Ausztriában évenkénti határidő nincs, ellenben 5 évre visszamenőlegesen lehet elkészíteni az alkalmazotti státuszban lévők adóbevallását. Adóbevallást beadni akkor kötelező Ausztriában, ha:

● valakinek az évben egynél több munkahelye volt,

● a munkajövedelem mellett kapott táppénzt vagy rehabilitációs pénzt,

● munkanélküli segélyben részesült,

● osztrák csődalapból kifizetést (pl. egy korábbi munkáltatótól ki nem fizetett jövedelem esetén - Insolvenzgeld) kapott.

ausztria

Mi az az Familien Bonus Plus?

A Familien Bonus Plus, egy 1500 eurós igénylési lehetőség. Hasonló más egyéb ilyen levonási kedvezményekhez. Tehát ennek érvénybe lépésével egyetemben megszűnik a "KINDERFREIBETRAG 440/330" euró adóalapcsökkentés, és a gyermek 10 éves koráig elszámolható Kinderbetreuungskosten térítés is. ERRŐL BŐVEBBEN ÍRTUNK EGY KIMONDOTTAN A FAMILIEN BONUS PLUS-ról szóló cikkben.

Az ausztriai adóbevalláshoz egyedülállók esetén csak az igénylő E9-es jövedelemigazolását kell mellékelni, házastársak esetén pedig akkor kell a feleségtől/férjtől is E9-es igazolás, ha jár a családnak osztrák családi pótlék (minimum 7 hónapra), és a magyarországi jövedelem nem éri el az átszámított 6000 eurót. Az E9 nyomtatványról itt is olvashat bővebben. ------------- A bejegyzést a Visszatérítők szakértői csapata készítette. - PR –

A Visszatérítők csapata vállalja ügyfelek számára, hogy magyar nyelven segít az osztrák és német családi pótlék, TB-ügyek és adó-visszatérítések / adóbevallások teljes körű, szakszerű ügyintézésében. Egyszerűen, német nyelvtudás nélkül intéztetheti NÉMET és OSZTRÁK adó- és családi támogatásokkal kapcsolatos ügyeit!

● Gyors, korrekt, precíz és teljes körű ügyintézésre számíthat az ügye kezdetétől a záróhatározatok értelmezéséig.

● Fix díjakon, korrekt munkát végzünk becsülettel, apróbetűs részek nélkül! Ügyintézési árakról itt tájékozódhat bővebben.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Volkswagen

Még több autót gyárthat nálunk a Volkswagen

Gyimesi György szerint az igazságügyi tárca ellentmond önmagának ⋌(A szerző felvétele)

A parlamentben vitáztak a Beneš-dekrétumok alapján indított földelkobzásokról

Norbert Bödör
Frissítve

Norbert Bödör rács mögött marad, a zsolnai börtönbe szállították

koronavírus

Ezért növekedett meg hirtelen az ismert fertőzöttek száma

Tornalja

Egy felújítás jegyzőkönyvének tanulságai

Szepe

Remek tavaszi szezont produkált Szépe János és csapata az NB I-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.