PR CIKKEK

Nem kell másra hagyatkoznom

A K-Classic, K-Purland, K-Bio és K-take it veggie magánmárkás termékek vásárlásával segít rászoruló emberek számára szükséges gépjármű vásárlásában.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. augusztus 15. 01:00

„74 éves vagyok súlyos egészségkárosodással. Hemiparéziában szenvedek, ami kezeletlen magas vérnyomás következtében a test bal oldalának részleges bénulása”, mondja ezen emberek egyike, Beťko úr Liptószentmiklósról. Elmondása szerint a fájdalom a gerincéig hatol, ezért a mozgással gondja van. „A Szlovák Vöröskereszt (SzVK) szállító szolgálatát nem csak kéthavonta, a rendszeres orvosi kivizsgálások alkalmával használom ki, hanem jelenleg arra is, hogy eljussak rehabilitációra. Ez sokkal jobb, mint a rokonokra hagyatkozni, akiknek napközben nem áll mindig módjukban, hogy elkéredzkedjenek munkahelyükről. Időről-időre hagyományos taxiszolgálatot veszek igénybe, hiszen nálunk ez az egészségügyi szolgáltatás nagyon kihasznált és a SzVK kocsija nem áll rendelkezésre abbaan az időpontban, melyre nekem szükségem lenne”, hangsúlyozza Beťko úr.

srdce

A szállító szolgálatot, mint a szociális terepmunka szolgáltatások egyikét a SzVK 10 területi egyesülete nyújtja, közel 2700 páciens számára. Többnyire hátrányos helyzetű emberekről van szó – egyedülálló anyák gyermekekkel, szeniorok, vagy fogyatékossággal élő emberek. Időnként mindannyiuknak szükségük van segítségre, rossz egészségi állapotuk vagy kedvezőtlen szociális helyzetük miatt. A Kaufland vásárlóinak és ennek a projektnek köszönhetően tavaly 5 speciálisan átalakított járművet tudtunk biztosítani a SzVK-nak szociális terepmunka szolgáltatásaihoz. Homonna, Liptószentmiklós, Szenice területi egyesületei után további egyesületek, Garamszentkeresztes és Kassa és környéke indíthatta el ezt a szolgáltatást.

Ebben az évben még több embernek tudunk segítséget nyújtani. Elegendő, ha vásárol a több mint 1800 termékfajtából, amit a Kaufland K-Classic, K-Purland, K-take it veggie, K-Bio néven forgalmaz, s ezzel egy jócselekedetet hajt végre. „Partnerünkkel együtt látjuk, hogy mennyire fontos ez a szolgáltatás. A Segítség az úton (Pomoc na ceste) projekt bonyolult élethelyzeteket segít megoldani, végső soron nem csak a rászorulónak, hanem családjának is”, hangsúlyozza Zuzana Rosiarová Kesegová, a SzVK főtitkára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Rejtett kamerákkal kísérték el az áldozatokat a pedofil papokkal való szembesítésre

A szlovákok lemaradtak a negyeddöntőről

TRAGÉDIA: Medencébe fulladt egy kétéves kisfiú a Besztercebányai járásban

62 ezer eurót felejtettek egy vonaton

Czucz Enikő: Skandalon

VIDEÓ: Eddig nem látott képekkel emlékezett meg a hercegi pár tavalyi esküvőjéről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?