PR CIKKEK

Miért érdemes a biztonsági menedzserképző főiskolát választani?

A biztonsági menedzserképző főiskola egy modern főiskola, melynek célja a főiskolai oktatás és a biztonsági területen való tudományos kutatás.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. január 30. 09:21

A hangsúlyt a művelődés hagyományos értékeire fektetjük, amit a diákokhoz való egyéni hozzáállással párosítunk. A főiskola a személyi és vagyonvédelemre irányul, a pénzügyi tranzakciókra, a közlekedési biztonságra és a kibernetikai biztonságra való specializálódással. A főiskolai tanulmányokon kívül más tanulási formák iránt érdeklődőknek lehetőségük van diploma utáni tanulmányok folytatására, melyeket nemzetközi partnereinkkel szervezünk „Doctor of Business Administration“ (DBA), „Master of Business Administration“( MBA), „Master of Science“ (MSc.) a „Master of Laws“ (LL.M.) szakokon. A biztonsági magánvállalkozás területén a biztonsági magánvállalkozó szolgáltatók alkalmazottainak szakmai képességet igazoló tanfolyamokat szervezünk: S – őrzőszolgálat, P – működtető.

Tevékenységünk célja a társadalom biztonság iránti – egyre növekvő –igényének megfelelő oktatás és nevelés. A globalizáció, a regionális konfliktusok, a migráció és az egyre növekedő társadalmi feszültség problémáinak idején, a lakosság új, a kötelező katonai szolgálat alatt nyújtott biztonsági tudattal nem rendelkező nemzedékének megjelenésével, szükségesnek látszik kitölteni ezt a keletkező űrt a biztonsági tudományok területén végzett társadalmi oktatással, művelődéssel és tudományos kutatással.

Sok hozzánk jelentkező diáknak van már információja a nálunk folyó oktatás módjáról és tartalmáról a nálunk végzett bakalároktól és mérnököktől, amit a diákokhoz való személyes hozzáállásunknak, a velük való törődésünknek tudjuk be. A nálunk folytatott tanulmányok e pozitív szempontján kívül, igyekszünk a nálunk tanultak tartalmát az itthon és a világban feltett valódi biztonsági kérdésekhez igazítani. Ami érdekessé teszi a tanulmányokat, az a biztonsági gyakorlattal való interaktivitás, melyet a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumával kötött keretszerződés tesz lehetővé. A „security management” tanulmányi terület jelentős pozitívumot jelent végzőseink elhelyezkedése szempontjából, különösen a nemzetközi szinten tevékenykedő cégeknél, akik a biztonságot sikerük fontos tényezőjeként tartják számon.

Főiskolai hallgatóink széles spektrumát a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma szervezeti egységeinek tagjai, a magánbiztonság területén működők és biztonsági menedzsereken keresztül a közigazgatási szektor és a magánszektor széles csoportja alkotja, ahol nem csak általános menedzseri műveltségre van szükség, hanem arra, hogy eligazodjanak a közgazdaság, technikai tudományok, polgári és büntetőjog, valamint a biztonsági tudományok területén is. Az oktatási piacon való 15 éves működésünk különféle területeken, munkahelyeken és a társadalmi életben is nyomot hagy. Az oktatás mellett jelentős elem a kutatás is, mely során intenzíven együttműködünk Kassa városával, a Kassai Kerületi Hivatallal és más regionális egységekkel.

Főiskolánk már 15 éve működik a biztonsági oktatás főiskolai piacán, ebből 10 éve már saját akkreditációval. Eredetében magánfőiskoláról van szó, mely azonban a társadalom széles körét szolgálja, s célja a biztonság oktatása társadalmi feladatának ellátása. Főiskolánk különlegessége, hogy megalapítója, egyben a biztonsági menedzserképzés megalapítója is Szlovákiában, s később e tanulmányok védnöke Dr.h.c. prof.h.c. prof. Ing. Mesároš Marián, DrSc. MBA, LL.M. Ennek köszönhetően a főiskola egy stabil oktatási intézmény, prof. Mesároš személyében tisztelhetjük még az iskola működéséért felelős vezető menedzsert és az oktatás minőségéért felelős szakmai védnököt is, és neki köszönhetjük ennek a szakágnak az előrehaladását is. Ebben a kommersz világban az iskola elnöke, prof. Mesároš személye a garancia az oktatási rendszer és tudományos munka szükségletei közötti ésszerű egyensúly fenntartásának, a vállalkozás forrásainak a művelődés területén való ésszerű kihasználásának. Épp az ő – mindkét világban – szerzett ismeretei, speciális szükségleteik tiszteletben tartása, a jövőképe és az iskola iránti elkötelezettsége áll a tanintézmény, a Vysoká škola bezpečnostného manažérstva v Košiciach stabilitása, függetlensége és előrehaladása hátterében.

Önnek ajánljuk

Čaputová utcahosszal vezet

Nem borult a papírforma: a szlovákok 2:0-ra legyőzték a magyarokat

Rácz Noémi két évtizednyi alkotása a Löffler Múzeumban

Egy tengeralattjáró tragédiája. Egy könyv és egy film a 2000-es katasztrófáról

A Híd Čaputovát támogatja, a civilek még tárgyalnak

Egyre színesebb a pozsonyi maraton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?