PR CIKKEK

Méry Károly: az edzést és a diétát a saját testemen próbálom ki, mielőtt ajánlom másnak

Szlovákiában az elsők közt kezdte a személyi edzői szakmát, most pedig Somorján, a Synergym stúdióban edz, és segít klienseinek az egészséges és hatékony alakformálásban. Méry Károly fitneszedzővel beszélgettünk.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 9. 09:51

Mi vezette oda, hogy fitnesszel és alakformálással foglalkozzon?

Huszonnégy éve vagyok személyi edző, akkor kezdtem, amikor még neve sem volt a szakmának, szóval olyan foglalkozás, mint személyi edző, nem létezett nálunk Szlovákiában. Barátommal volt egy edzőtermünk és megpróbáltam segíteni a hozzánk járó klienseknek a céljaik elérésében. A sikerek és a visszajelzések pedig oda vezettek, hogy ez később munkámmá vált, és máig meghatározza az életstílusomat.

 

Mi az a plusz, amit ez az életstílus hozzátesz a mindennapjaihoz?

Az irányított étrend és a napi mozgás elválaszthatatlan részei az életemnek, minden edzést és diétát a saját testemen próbálok ki, mielőtt ajánlom másnak.

 

A Synergym stúdió Somorján elsősorban kiket céloz meg? Bármilyen korcsoport jelentkezhet?

A Synergym stúdió a maga nemében egyedülálló, női klienseink aránya nyolcvan százalék, ami a korcsoportokat illeti, jelenleg 13 és 63 év közöttiek látogatnak minket.

Méry

Létezik önöknél alakformáló program olyanok számára is, akik eddig semmilyen szinten nem foglalkoztak fitnesszel?

Természetesen. Klienseink közt sokféle ember megtalálható, fitneszversenyezőtől az abszolút kezdőig. Ez annak köszönhető, hogy alakformálás a fő profilunk, motiváljuk és állandó ellenőrzés alatt tartjuk a fogyni és feszesedni vágyókat, ezáltal kilencven százalék nálunk a sikerességi ráta.

 

Mi a helyzet a profikkal? És milyen egyéb programokat és edzési lehetőségeket kínál a Synergym?

Sikeresek a versenyzőink is, három év alatt két világbajnoki és két Európa bajnoki címet szereztek, ez annak a BEAUTYBUILDING nevű módszernek köszönhető, amivel rekordidő alatt tudunk elérni tartós és látható alakváltozást. Ezt az amerikai módszert Szlovákiában egyedül nálunk használják az edzők, bárki kezdő, haladó, esetleg versenyző szintű kliens nyolc hét alatt ér el más módszert alkalmazva elérhetetlen eredményeket.

Méry

Tartozik az edzéstervhez speciális étrend is? Sokan ugyanis idegenkednek az alakformáló edzésektől, mert félnek az étrend-kiegészítő tablettáktól, például a proteinkapszuláktól. Lehet ezek nélkül is alakformálást végezni? Egyáltalán mekkora életmódváltással, illetve anyagi ráfordítással járhat az ilyen típusú alakformálás?

A módszer azért is költséghatékony, mivel nem kellenek hozzá speciális táplálék-kiegészítők, idő és szervezetkímélő, az edzések száma 8 hét alatt 24, speciális étrend sem kell hozzá, de kombinálható a BEAUTYEATING nevű racionális tápanyagbevitellel, így az eredmény még szembetűnőbb, személyre szabott, individuális edzettségi szintre van beállítva, ezért minimális a sérülésveszély.

 

Heti hány alkalom edzés szükséges ahhoz, hogy az alakformálás belátható időn belül látható eredményt hozzon?

Idő- és szervezetkímélő programról van szó. Az edzések száma 8 hét alatt 24. Az átlagos súlyvesztés egy alapprogram esetén 6 kg, ami körméretekben mínusz 26 cm. A hölgyek azért imádják, mert a végeredmény hangsúlyozottan nőies, a problémás részeken ér el drámai változást, ezáltal a szebbé, formásabbá varázsolja a testet.

Méry

Miből merítenek új lendületet, inspirációt?

Számunkra a legnagyobb öröm az elégedett kliens, az edzőtermünk hangulata és az emberek visszajelzései minden nap erőt adnak, hogy a lehető legjobban végezzük a munkánkat.

Önnek ajánljuk

Kočner azért ölette meg Kuciakot, mert semmivel nem tudta zsarolni

Forgalomlassítással tüntettek a Szlovák Karszt szélére tervezett szemétégető ellen

VIDEÓ: Így vezeti el a TEK az Iszlám Állam Budapesten elfogott vezetőjét

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Zagitova aranya és egy furcsa baleset

Kassa visszalépett az EYOF rendezésétől

Legfrissebb galériák
Olvasta már?