PR CIKKEK

Héder Ágnes, a nő, akinek van esélye

Komáromban született, azóta is itt él. Most jött le az ideje, hogy biztos hátterének köszönhetően vezetésével Komárom újra a fejlődés útjára lépjen. Héder Ágnessel beszélgettünk a közelgő önkormányzati választások apropóján.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. október 23. 21:44

 

Zajlik a választási kampány, amit sokan vérre menő harcként fognak fel. Ön hogy éli meg ezt az időszakot?

Gyakran érzem úgy, hogy a kampányban az ellenség legyőzése, mi több, megsemmisítése a cél. Ez a gondolkodás tőlem távol áll. Én nem ellenségeket, hanem ellenfeleket látok magam körül, akikkel nyílt és egyenes versengést folytatok. A város polgárainak sem egymással harcoló szekértáborokra, hanem egymással együttműködő képviselőkre és polgármesterre van szükségük.

Mediátorként konfliktusok megoldásával foglalkozik. Sokszor találkozik kiélezett helyzettel?

A munkám során el kell érnem, hogy a hozzám érkező, egymással konfliktusban álló felek a folyamat végére közös nevezőre jussanak, elégedettek legyenek, és mindegyikük nyertesnek érezze magát.

Egy önkormányzatban annyival egyszerűbb a helyzet, hogy itt az egymással szemben álló felek mindannyian a város érdekeiért harcolnak. Elméletileg… A tapasztalatom azonban az, hogy ez sokszor mégsem olyan egyértelmű.

Folyamatosan képezi magát. Az újabb és újabb kihívások vonzzák?

Tanítottam alap-, közép- és egyetemi szinten, igazgattam magángimnáziumot, létrehoztam és irányítottam a Selye János Egyetem könyvtárát, voltam városi képviselő. Most angolul tanulok és a Személyiségfejlesztő Akadémia hallgatója vagyok. Hiszek az élethosszig tartó tanulásban, ez tartja szellemileg frissen az embert.

Néhány évvel ezelőtt már felkértek, hogy legyek polgármesterjelölt. Akkor nemet mondtam. Úgy érzem, most jött el az idő, hogy tapasztalataimnak és biztos hátteremnek köszönhetően vállalhassam ezt a megmérettetést, és ha bizalmat kapok, segíthessek a városomnak.

Mit ért biztos háttér alatt?

Szerencsésnek mondhatom magam több okból is. Elsősorban azért, mert összetartó, boldog családban élek, akikre mindig mindenben számíthatok.

Szerencsésnek tartom magam azért is, mert a választásokon olyan sokszínű csapattal indulok, amelynek minden tagját nagyra tartom. Vannak köztük nők és férfiak, tapasztalt idősebbek és lelkes fiatalok, magyarok és szlovákok, párttagok és párton kívüliek. Közös bennük, hogy már valamennyien bizonyítottak saját szakterületükön.

Nem vagyunk függetlenek sem egymástól, sem a komáromi polgároktól. Jól ismerjük a város problémáit, de a lehetőségeit is. Olyat tudunk nyújtani, amit mások ígérni sem tudnak. Nagyszerű kapcsolatokkal rendelkezünk, melyekkel el tudjuk érni, hogy Komárom ne csak egy legyen Szlovákia városai közül, de az itt élők kívánságai értő fülekre találjanak.

Milyen konkrét tervei vannak Komáromban?

Olyan programot állítottunk össze, amelynek megvalósításával a komáromiak újra büszkék lehetnek városukra. Kiemelten foglalkozunk a gyerekekkel és az idősekkel. Megoldjuk pl. a szelektív hulladékgyűjtést, önálló idegenforgalmi vállalatot hozunk létre, bevezetjük a Komáromi Hűségkártyát. Nagy hangsúlyt helyezünk a biztonságra, de nem csak az összeférhetetlen lakosok miatt, hanem a szervezett alvilágtól való félelem visszaszorítása érdekében is.

Támogatjuk a városba érkező beruházások megvalósulását (futballstadion, az új Duna-hídhoz épülő elkerülő út), és emellett olyan koncepciót dolgozunk ki, amely Komárom számára kitörési pontot jelent (pl. egy modern fürdőkomplexum).

Hisszük, hogy ha az államnak jól megy, és a város sok-sok millióval több támogatást kap, akkor kötelességünk, hogy ezt a polgárok is megérezzék. A városfejlesztésre állami és uniós forrásokat biztosítunk, és ami a legfontosabb: hitelt csak olyan beruházásra veszünk fel, amely közvetlenül hasznot hajt. Az útfelújításokat saját költségvetésből gazdálkodjuk ki. Sok pénzt meg tudunk takarítani pl. azzal, ha csökkentjük a város hatáskörébe tartozó rezsiköltségeket. Hiszem, hogy mindez lehetséges, csak akarat és bizalom kell hozzá!

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ma kezdődik Pavol Rusko újabb bírósági pere

Túl van az életveszélyen a Ligetfalun szerdán meglőtt férfi

Leesett egy lány a pozsonyi Sznf híd kilátójáról

Heves esőzésre figyelmeztetnek a meteorológusok

Öt évet kapott a volt polgármester

VIDEÓ: Így viselkedik a méz a súlytalanságban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?