PR CIKKEK

A Tesco támogatja a szlovákiai élelmiszer-kistermelőket.

A Tesco újdonsággal indítja a Termelői Támogatás (Farmársky grant) 5. évfolyamát
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. szeptember 21. 10:11

2018.szeptember 18., Pozsony

Szlovákia termelői ingyenesen tanulhatják meg, hogyan válhatnak a nagy üzlethálózatok beszállítóivá. A Tesco társaság ebben az évben indítja a sikeres, élelmiszer-kistermelőket továbbképző Termelői Támogatás (Farmársky grant) 5. évfolyamát. A programot az üzlethálózat a Tesco Alapítvánnyal és a Fiatal Termelők Szlovákiában Társulással közösen szervezi. A művelődési programot a Tesco Alapítvány 80 ezer euróval támogatja.

„Nagyon örülünk, hogy a szlovákiai termelők és kistermelők nagy számban érdeklődnek a művelődési program iránt, mely elősegíti szakmai fejlődésüket. Négy év alatt közel 400 ezer euróval támogattuk partnereink iskoláztatását. Célunk, hogy hosszú ideig a szlovákiai termelők partnerei legyünk, hogy segítsük őket az üzletláncok sikeres beszállítóivá válni, érdekessé tenni termékeiket a vásárlók számára, s így segíteni őket abban, hogy megállják helyüket a konkurenciaharcban. Idén a Termelői Támogatás keretén belül egyedülálló újdonsággal jelentkezünk – az ún. on-site tanácsadással. A mezőgazdasági termelés különböző ágazatainak szakemberei épp ott nyújtanak tanácsot a partnereknek, ahol lehetőséget látnak a javulásra, s mindezt a termelés helyszínén“ – mondta el Veronika Bush, a Tesco Alapítvány vezetője és a Tesco szlovákiai kommunikációs igazgatója.

tesco

A Termelői Támogatásba bekapcsolódó termelők számára a termelés helyszínén a szakértők tanácsot adnak a higiénia, marketing, árképzés, törvényalkotás vagy a webdizájn terén. A tanácsadás célja módosítani és javítani a termékeket, beleértve csomagolásukat és marketingjüket úgy, hogy megfeleljenek az aktuális piaci trendeknek, de legfőképp a vásárló elvárásainak.

„A projekt célja az élelmiszer-kistermelők 5 szakaszban való támogatása, hogy az üzletláncok sikeres beszállítóivá válhassanak, s így a vásárló szempontjából lehetővé váljon számukra termékeik attraktivitásának növelése. Ezen évfolyamban, a termelési vagy gyártási helyek látogatása mellett, megjelenik az on-site tanácsadás, mely lehetővé teszi majd a későbbiek során, hogy értékeljük előrehaladásukat az együttműködésünk során“ – mondta Milan Jurky, a Fiatal Termelők Szlovákiában Társulás – ASYF elnöke.

A szlovák termelők az előző években a higiénia, biztonság, minőség, technológiai eljárások és új vállalkozói gyakorlat terén bővítették ismereteiket. Az elméleti és gyakorlati művelődési képzés keretén belül a termelők több információt szereztek az üzlethálózatokkal való együttműködés lehetőségéről, a minőség iránti igényről, az élelmiszerek biztonságosságáról, s arról, hogyan építsenek ki márkát és marketinget.

A projekt hozzájárul a minőségi termékek termeléséhez, amivel elősegíti a szlovák vidékeken a megtartható munkahelyek kialakulását, és ezzel segíti Szlovákia mezőgazdaságának fejlődését. A támogatási programba jelentkezhetnek kis és közepes cégek, vállalkozók, önállóan gazdálkodó földművesek, szlovákiai székhellyel rendelkező értékesítési és kollektív egyesületek. További információk a http://www.mladyfarmar.sk/node/221 oldalon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Újra vizsgálat indult az újságíró halála kapcsán

VIDEÓ: Harabin rappelt egyet az elnökválasztás kapcsán

„Ilyen jubileumról álmodtam”

A nagy meleg miatt megszakíthatják a versenyeket a tokiói olimpián

Avicii családja alapítványt hoz létre a zenész emlékére

Húsz éve ellopott Picasso-festményt találtak Hollandiában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?