Panoráma

Karácsonyi riport a VASÁRNAPBAN: Távol a családtól

ÚJ SZÓ ONLINE

2017. december 18. 17:05

Szeretet, meghitt együttlét – ezt éljük át ilyenkor családunk körében. Karácsonykor minden a családról szól. De vajon milyen lehet a karácsony egy gyermek- vagy idősotthonban? Mit érezhet egy anya, aki öt gyermekével krízisközpontban tölti a legszentebb ünnepet? Vagy egy hajléktalan, akiről a családja sem tudja, milyen sorsra jutott?

Nem jó ezt megélni – fordul meg mindannyiunk fejében, akik sohasem kényszerültünk arra, hogy átérezzük, milyen az, ha valaki magára marad. Milyen az, ha valaki nem élheti meg az otthon melegét, egészségben, meghitt hangulatban. Ha az ajándékozás, az ünnepi csillogás helyett arra kell gondolnia, hogy vajon lesz-e tető a feje fölött, lesz-e, aki megsimogassa, megölelje, egy jó szót szóljon hozzá, ápolja. Erről szól ez a riport.

Mi a helyzet a Pozsony-ligetfalui krízisközpontban? Mennyi nő és gyerek él ott jelenleg? Hogyan élik meg az adventet, a karácsonyt? Hogyan készülnek az ünnepekre a bordogszerdahelyi idősek otthonában? Hogyan ünnepelnek a gyermekotthonban? Milyen körülmények között élnek a gyerekek? Milyen egy hajléktalan karácsonya?

Ezekre a kérdésekre is választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Urbán Klára riportját.

Önnek ajánljuk