Vélemény és háttér

Egyesek nem átallnak olyan aljas hazugságokat terjeszteni, hogy Napóleon elvtárs egy vérengző diktátor volt, az állatok az előző rendszerben még inkább nyomorogtak, az Állatfarm pedig nem kerülhette el a bukását.

.comMENTCseh abszurd
Alighanem a derék Švejk is borogatásra szorulna, ha látná a hétvégi csehországi képviselőházi választások eredményeit. 
Szlovákiában rendkívül lassan őrölnek Isten malmai. Ráadásul valaki Istent játszik, és diktálni akarja, kit kell megőrölni és kit (még) nem.
13
Vannak tudományos fogalmak, amelyek divatossá válnak. Ilyen a nemzeti identitás, illetve a kettős (nemzeti) identitás. Egyre többen dobálóznak vele, ami nem lenne baj, ha a megfelelő értelemben használnák. 
7
Nehéz elképzelni, hogy valaha a világháborús politikusok személye összekötni tudja a magyarságot, és nem szétválasztani. A világháborús évek annál jóval tragikusabbra és sikertelenebbre sikerültek.
.comMENTNe féljetek!
Csak természetesen! Csak lazán! -mondogattam magamnak és próbáltam visszamosolyogni a zöldtrikós legénykére, aki szívélyesen terelgetett a terem felé, ahol a kampánygyűlést tartották.
23
Több hónapos késéssel végre megkezdődik a komáromi új Duna-híd építése. A látványos tervet a szlovák és a magyar kormányfő jelenlétében mutatták be. 
A műanyag korát éljük, műanyagból készült ruhákban járunk, műanyagba csomagolt és részben műanyagból készült ételeket fogyasztunk a műbőr kanapén ülve, miközben egy műanyagból készült dobozt bámulunk.
Ahogy eltűnik az Iszlám Állam, úgy kezdhet belső viszonyainak rendezéséhez Irak. A szeptember 25-i kurd függetlenségi népszavazás pedig startpisztolyként adta meg a jelet az évek óta tartó zűrzavaros viszonyok lezárására.

A nap mondata

Hans-Georg Maassen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal, azaz az elhárítás vezetője