Vélemény és háttér

A HÉT ESEMÉNYEEz nem Kiska hete volt

Kiska elnök nem túl sikeres adventi hetet tudhat maga mögött. Először az Alkotmánybíróságtól kapott egy pofont, mert az úgy találta, hogy az államfő megsértette a parlament által megválasztott bírák alkotmányos jogait.

1
A Smer elnöke ezerarcú politikus: az igényekhez igazodik.
A napokban konferenciát szerveznek a budapesti Közép-Európai Egyetemen (CEU) a térségbeli, azon belül is a magyarországi civil világ helyzetéről. 
1
Az MKP elnökét hívták az Aktuality.sk hírportál beszélgetőműsorába, helyette Berényi József érkezett. Michal Kovačič megkérdezte, Menyhárt József vajon miért kerüli a szlovák elektronikus médiumokat. „Talán nem tud jól szlovákul?” – érdeklődött a műsorvezető. 
3
Várjuk, hogy letekintsen ránk a jóisten. Hittel, reménnyel, szeretettel a szívünkben, mert azt mondták, azt ilyenkor úgy kell.
Kínos, provinciális cirkuszi parádénak is nevezhetnénk Marian Kotleba hétfői hattyúdalát a rimaszombati megyeházán, de az epizód ennél sokkal több.
78
Vajon merre tart a szlovákiai magyar politikai érdekképviselet? Kik a magyar pártok szövetségesei, és vannak-e egyáltalán szlovák szövetségeseik? Az MKP és a Híd a létéért fog küzdeni a szlovákiai politikában, vagy döntéshozó szerepért? 
1
Mi az, hogy december elsején mínusz hét fok van? Remélem, valaki szervez egy tüntetést a globális felmelegedés ellen, hogy mondjon le!
A múlt héten rövid időre ismét a figyelem középpontjába került két bírósági ügy, amelyek már tizenöt éve húzódnak és a jó ég tudja, mikor lesznek végleg lezárva.