Vélemény és háttér

.comMENTNe féljetek!

Csak természetesen! Csak lazán! -mondogattam magamnak és próbáltam visszamosolyogni a zöldtrikós legénykére, aki szívélyesen terelgetett a terem felé, ahol a kampánygyűlést tartották.

Brexit, Trump, Macron, AfD, Kurz, elit és népesség - mi itt a közös?
3
Nyilván sokan bólogatnak, ha azt mondom, a mi kis közösségünk néha nagyon élvezi, ha a legkisebb dolgokon is hajba kaphat (lásd turáni átok, ezeréves széthúzás stb). 
Marián Janušek és Igor Štefanov elítélése a hét híre. Még akkor is, ha érezzük: nem a valódi tetteseket csípték nyakon. 
9
A nevének mára körülbelül annyi köze van a valósághoz, mint a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságnak (népnyúzó diktatúra) vagy a nagy októberi szocialista forradalomnak (novemberi kommunista puccs). 
A kormányfő útmutatót adott a smeres képviselőknek a mai rendkívüli parlamenti üléssel kapcsolatban, amelyen a Radomír Bžán ügyvédi irodájának adott rendkívüli sikerdíj lesz a téma. 
Családunkban a napi bevásárlás az én feladatom, ezért pontosan tudom az alapélelmiszerek árát. A fogyasztói társadalomban az élelmet beszerzőnek talán már csak a génjeiben van meg halványan az ősök fegyveres vadászatainak izgalma. 
Lendületes sárdobálás, a közösségi oldalokon folytatott gyalázkodás, migránsozás és az ebből adódó sorosozás kísérte az osztrák választási kampányt. 
23
A magyar kisebbségi szervezetek képviselői pénteken megválasztották a Kisebbségi Kulturális Alap szakmai tanácsait. Kilenc tagot választottak, akik három tanácsban, három területen döntenek a magyar kultúrára szánt több mint 4 millió euró sorsáról.

A nap mondata

Hans-Georg Maassen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal, azaz az elhárítás vezetője