Vélemény és háttér

Lendületes sárdobálás, a közösségi oldalokon folytatott gyalázkodás, migránsozás és az ebből adódó sorosozás kísérte az osztrák választási kampányt. 

.comMENTPróbatétel
6
A hodosi szoborállítási kísérlet újabb fejleményei azt mutatják, a szlovákiai magyar közösség immunrendszere működőképes. 
Már csak egy gyerekkori pajtás tanúbizonysága hiányzik arról, hogy Kiska lurkó korában bizony rálépett a fűre.
El tudnak képzelni egy férfimentes könnyű- zenei fesztivált? Első hallásra meglehetősen bizarrnak tűnik, de nem kizárt, hogy Svédországban jövő nyáron lesz egy ilyen.
Európa félperifériáin a történelem során sok olyan államszövetség jött létre, amelyek nem vezettek egyik fél dominanciájához sem, és amelyek végül békésen felbomlottak. 
.comMENTPofátlanul sok
Úgy tűnik, van az a pénz, amit el lehet lopni, s van, amelyet már veszélyes lenyúlni. 
1
A nő már hónapok óta nem látta a lakótelepen az anyát és a kislányát. Nem voltak közeli ismerősök, de azért az utcán mindig váltottak néhány szót, tudott róluk ezt-azt.
8
Aradszki András kereszténydemokrata képviselő azt mondja, a sátán elleni harchoz a rózsafüzér a hatásos, a nemzeti konzultáción pedig a lakosság elmondhatja, mit gondol a Soros-tervről.
A szavazás a hétvégén lesz, de már az eddig vezető út is kész regény. A két nagy párt, a szocialisták és a konzervatívok (SPÖ, ÖVP) az elmúlt választáson már alig bírták megtartani a nagykoalíciót

A nap mondata

Ezzel a címmel számolt be az MTI arról, hogy megkezdték az új Duna-híd építését Komáromban