Vélemény és háttér

Nem fáj a hátuk, nem mennek nyaralni, nem kérnek cafeteriát, nem tömörülnek szakszervezetbe, viszont rengeteg túlórát vállalnak. 

4
Bár a kommunizmus megbukott, az emberek többsége továbbra is posztkommunista politikusokra adta, adja a voksát, ezért vagyunk képtelenek ötről hatra jutni.
Még szerencse, hogy november 17. államünnep, aminek főleg az emeli a súlyát, hogy immáron törvény által bezártak a boltok. 
FELJEGYZÉSEK ÚTKÖZBEN Összerakni Jugoszláviát
1
Ezt próbáltam a nyáron a Tito mau­zóleuma (Kuća cveća) melletti tárlat asztalán. (Muzej Jugoslavije, Beograd) A puzzle kerete megvolt, de Jugoszlávia csipkés szélű hiányba veszett, helyén a fekete asztallap tátong. 
1
Nem tágít, nem száll le rólam, állandóan a nyomomban van. Három hete tart ez a rémálom, amiben a legdurvább, hogy nem álmomban üldöz ez a bútordarab, hanem a (virtuális) valóságban. 
88
Moszkva | Az élet egyre jobb, elvtársak, vívmányok vannak, elvtársak! 
A közel-keleti káoszban újabb frontvonal rajzolódik ki.
A Fico-kormány leváltásának egyik kulcsa a politikai „magyar kérdés” megoldása, ezt a jobboldalon is egyre többen látják.
1
Lapozgatom a Kalligram 2009-ben kiadott November ’89 fotóalbumát Fedor Gál és Peter Zajac kísérőszövegeivel. Nézem egymás után a legnagyobb videómegosztó oldalán a videókat, dokumentumfilmeket. 

A nap mondata

Thorsten Schafer, az ellenzékbe vonult német SPD alelnökének kommentárja a koalíciós tárgyalások megfeneklése után