Davis gólja megváltást jelentett a DAC-nak

Sokáig szenvedett, de végül Davis szabadrúgásgóljával 1:0-ra nyert a DAC a sereghajtó Senica ellen a labdarúgó Fortuna Liga 9. fordulójában.

Somogyi Tibor felvétele
A meccs első percei tapogatózással teltek, majd a 10. percben Pačinda lövését Plach kapus védte. Negyedóra, húsz perc elteltével már a közönség is úgy gondolta, a sereghajtó ellen átütőbb teljesítmény kellene, és felhangzott az "Ébresztő!". A 30. percben Eric Davis hét méterről teljesen egyedül a kapu fölé bombázott. Öt perccel később már a szurkolók is keményebben fogalmaztak: "Kurvagyenge!" - zúgott a lelátóról. Egy dunaszerdahelyi kontra (!) után Ashiru került ziccerbe, de Plach kapus kiváló ütemben lépett ki. A senicaiak nem voltak megszeppenve,  Medveděv lövését kellett védenie Macejnek. Kevéssel a szünet előtt Ljubicic játszotta át magát a védelmen, de végül hosszan szöktette magát. A másik kapu előtt is volt helyzet, a közönség már fütyült.
 
 
A szünet után Vida váltotta Ashirut, az 50. percben volt is egy jó fejese, de fölément. A DAC birtokolta többet a labdát, és egyre gyakrabban volt a senicai kapu előtt a labda. Pačinda nagy helyzetét a 76. percben Plach védte bravúrral. A 80. percben Kalmár szabadrúgása a kapu fölé szállt. Két perccel később egy beívelt szabadrúgás után Divkovic a kapu mellé fejelt. A B-közép előtt rohamozott a DAC, a senicaiak már csak védekeztek. Négy perccel a lefújás előtt viszont jött Davis tökéletesen helyezett szabadrúgása, és tombolhattak a drukkerek - 1:0.
 
A DAC sorozatban másodszor nyert, és maradt a negyedik helyen, de már csak egy pont a hátránya a Nitrával szemben.
 
DAC-Senica 1:0 (0:0)
Góllövő: Davis (86.)
Sárga lap: Kalmár, ill. Richtárech, Vaščák.
Játékvezető: Chmura
DAC: Macej - Zsivkovics, Huk, Šatka, Davis - Ljubicic - Pačinda (75. Čmelík), Pambou, Kalmár, Ashiru (46. Vida) - Malec (55. Divkovic).
SENICA: Plach - Medveděv, Ranko, Jarabica, Podhorin - Duga, Krč (57. Richtárech) - Šefčík, Martišiak (75. Rigo) A. Kováč (63. Sarpei) - Vaščák.
Címkék 

Ajánló