Sallai egyik álma teljesült: játszott a Bernabeuban

Madrid |
Beteljesült álomnak nevezte Sallai Roland, a ciprusi APOEL magyar válogatott labdarúgója, hogy pályára léphetett a Bajnokok Ligájában a Real Madrid otthonában. 
Sallai Roland
SITA/AP-felvétel
„Jól éreztem magam a pályán, szerintem jól teljesítettem. Egy ilyen csapat ellen nehéz játszani, jelentős fölényben voltak a hazaiak” – értékelte a meccset a 3-0-s spanyol sikert követően.
    
A háromszoros válogatott szélső elismerte, látszik a játékán, hogy két hónapig nem lépett pályára mérkőzésen – az APOEL csak augusztus végén igazolta le –, de reméli, ezt pótolni tudja. Ennek ellenére szinte azonnal a kezdőcsapat tagja lett, ennek kapcsán megjegyezte, érzi edzője bizalmát, és megpróbálja meghálálni. „Szeretném végigjátszani a meccseket, de még nem tudom” – fűzte hozzá.  
 
Sallai hatvan percet töltött a pályán, és a kezdőjátékosok közül hozzá került második legritkábban a labda: 14 passzából 11 volt sikeres, a második félidőben a Toni Kroos elleni szabálytalanságért sárga lapot kapott.
 
„Az volt az egyik álom, hogy itt, a Bernabéuban játszhassak, a másik meg az, hogy a Realban futballozhassak. Az álmom fele ma teljesült, remélem, a másik fele is valóra válik” – nyilatkozta Sallai.
 
Az előző szezont az olasz élvonalból kiesett Palermo csapatánál töltötte, és bevallása szerint nagyon sokat gondolkoztak, hogy jó megoldás lesz-e a ciprusi APOEL-be igazolnia. „Úgy érzem, ez volt a legjobb választás. Nagyon jó csapathoz kerültem, a Bajnokok Ligájában is szerepelünk, ami a csapat számára és nekem is hatalmas lehetőség” – vélekedett. Hozzáfűzte, még csak húszéves, nem maradt le semmiről, próbálja mindig a legjobbat adni és olyan helyre kerülni a későbbiekben, amely az álmaiban szerepel.

Ajánló