Nem tudott nyerni edzője születésnapján a DAC

Marco Rossi 53. születésnapján csak gól nélküli döntetlent ért el a DAC az eperjesi Tatran ellen a labdarúgó Fortuna Liga 7. fordulójában.

TASR-felvétel
A meccs egyperces gyászszünettel kezdődött a tragikusan elhunyt madari Édes Janika emlékére - a 11 éves kisfiú nagy DAC-drukker volt. 
 
A sárga-kékek kezdőcsapatából a várakozásoknak megfelelően hiányzott a válogatottból csak pénteken hazatérő Davis és Pambou, először volt viszont kezdő bajnokin Tomáš Malec.
 
A hazaiaknak már a 3. percben volt egy helyzetük, Pačinda szöglete után Šatka fejelt, de Talian reflexmozdulattal védett. Később azonban kiegyenlítődött a játék, és a félidő derekán az eperjesiek is eljutottak néhányszor a hazai tizenhatosba. A 39. percben egy jobb oldali beadás után Malec próbált lefordulni ellenfeléről, egy perccel később pedig Vida hiába gurított a hálóba egy jó kiugratás után, mert a bíró lest jelzett. 
 
A második félidő elején Pačinda közeli, nem túl erős lövése nem lepte meg Talian kapust. Fél órával a meccs vége előtt Marco Rossi vezetőedző Vida helyett Davist küldte a pályára, a panamai hátvédnek rögtön volt is egy veszélyes fejese. A DAC komoly mezőnyfölényben játszott, az eperjesiek abban bíztak, hogy egyszer egy kontrájuk sikerül. Rossi behozta Čmelíket és Pambou-t is, a DAC továbbra is többet birtokolta a labdát, de helyzetig nem jutott. Három perccel a vége előtt egy érdekes szabadrúgás-figurát próbált ki a DAC, de az se jött be. 
 
Maradt a 0:0, a DAC a legutóbbi két bajnokiján egy pontot szerzett. A meccs végén a nézők fütyültek, de ezt nem a csapatnak szánták, hanem a játékvezetőnek. Glovához Rossi is dühösen odament, hogy néhány ítéletet kifogásoljon. 
 
DAC-Prešov 0:0
 
Sárga lap: Kalmár, ill. Wiezik.
 
Játékvezető: Glova, 6788 néző.
 
DAC: Macej - Zsivkovics, Huk, Šatka, Koštrna - Ljubicic, Ľupták - Pačinda (71. Čmelík), Kalmár, Vida (59. Davis) - Malec (77. Pambou).
 
PREŠOV: Talian - Streňo, Maduka, Dzurík, Miliutin - T. Sedlák, Jacko - Issa (81. Špyrka), Katona, Černák (90. Hovančík) - Wiezik (67. Keresteš).

 

Címkék 

Ajánló