Történelmet ír a hodosi focicsapat

Hodos |

Két döntetlen és egy vereség után a Horné Obdokovce elleni idegenbeli összecsapáson első, akár történelminek is nevezhető győzelmükkel (4:0) kerültek a figyelem fókuszába a hodosiak.

Hodoson ősszel már IV. ligás mérkőzésekre járnak a szurkolók
Lelkes Szabolcs illusztrációs felvétele

A jelző indokolt, ugyanis a nyugat-szlovákiai IV. liga csallóközi újonca a klub története során még sosem szerepelt ilyen rangos bajnokságban. A település futballkedvelő polgármesterétől, Balódi Lászlótól megkérdeztük, vajon bekerül-e a diadal Hodos krónikájába?

„Minden olyan esemény, siker, mely községünk jó hírnevét öregbíti, megérdemli, hogy ott legyen a krónikában. Nem vitás, első győzelmünk is ebbe a kategóriába tartozik. Megjegyzem, az is nagy fegyvertény, hogy a hodosiak szeretik a focit, a falunkat képviselő játékosokat, a csapatot. Idegenbeli mérkőzéseinken már azt is megtapasztaltuk, hogy szurkolóink többen voltak, mint a hazai csapat drukkerei. Egyébként még csak kóstolgatjuk az ötödiknél jóval színvonalasabb IV. ligát, a megnövekedett utazási távolságokat, az ellenfeleket. Az előző mérkőzéseken megfizettük a tanulópénzt, most viszont minden összejött nekünk. Az első győzelmünknek akkor lesz valódi hozadéka, ha azt vasárnap a Čeľadice elleni összecsapáson egy újabbal, az első hazaival toldjuk meg” – nyilatkozta lapunknak az első győzelmet értékelve Hodos első embere.

Ezután tovább fűzte a helybeli futballcsapat sikereit méltató gondolatsort. „Nem túlzok, ha azt mondom: ezekben a hetekben csapatunk történelmet ír. A labdarúgó Szlovák Kupában eddig csupán a második fordulóig jutottunk. Az új kiírásban előbb a légieket vertük vendégként 4:0-ra, majd a Hlohovec csapatával döntetleneztünk 2:2-re rendes játékidőben, de büntetőkkel 7:6 arányban győztünk, s a kupasorozat 3. körében folytatjuk szereplésünket. Szerdán a II. ligás Pohronie együttesét látjuk vendégül kicsinosított futballpályánkon. Nálunk tombol a fociláz, ezért erre az alkalomra egyedi belépőjegyet is készíttettünk, mely sokáig emlékezteti majd a meccsre kilátogató szurkolóinkat az újabb jeles eseményre” – tájékoztatott az előkészületekről Balódi László.

Címkék 

Ajánló