DAC: folytatni a sorozatot

Dunaszerdahely |
Ha a győzelmi sorozat folytatódik, Marco Rossi lehet az első DAC-edző, akinek sikerül az idény első 3 meccsét győzelemmel zárni Dunaszerdahelyen, emellett kétgólos győzelemnél a csapat a táblázat élére ugorhat.
Somogyi Tibor felvétele
A dunaszerdahelyiek eddig stabil játékot mutatnak a bajnokságban (Podbrezová 1:0, Trenčín 2:1), a forduló előtt a 2. helyen álltak. A rózsahegyiek vereséggel kezdték a szezont Aranyosmaróton (1:2), majd hazai pályán 4:0ra győzték le a Senicát. A DAC a rózsahegyi csapat ellen hazai pályán eddig 4 mérkőzésen diadalmaskodott, 6 döntetlen és 2 vereség mellett. Dunaszerdahelyen legutóbb (2017 márciusában) 1:1-es döntetlen született, majd Rózsahegyről (2017 májusában) 2:0-ás vereséggel tért haza a csallóközi csapat. A DAC klubtulajdonosa, Világi Oszkár szerint a sárga-kékek biztató formát mutatnak: „Tudatosan játszunk, sokkal fegyelmezettebben és felkészültebben. A rózsahegyiek ellen viszont nehezen tudunk győzni, mert taktikailag nagyon képzett csapatról van szó.” 
 
A hazaiak védője, Tomáš Huk is bizakodva tekint a mérkőzésre: „Hiszek benne, hogy sikerül tovább folytatnunk a győzelmi sorozatunkat. Nem fogunk elégedetten hátradőlni a hat megszerzett pont után, nem ez a célunk. Ez egy szép szezonkezdet, de az idegenbeli győzelmet a rózsahegyiek hazai legyőzésével kell értékesebbé tennünk.” (rk)

Ajánló