Märcz: várakozáson felül teljesített a vízilabdacsapat

Budapest |
A szövetségi kapitány mai sajtótájékoztatón gratulált játékosainak, szerinte emberfeletti teljesítmény nyújtottak. Hozzátette: a csapat egyre egységesebb lett a torna során.
Somogyi Tibor felvétele
Märcz Tamás úgy látja, a vb tanulsága az volt, hogy az emberelőnyös és emberhátrányos helyzetekben fejlődnie kell a magyar vízilabdának. A jövőt illetően kifejtette, hamarosan az Universiadén (augusztus 19-30., Tajpej) fogja irányítani a magyar válogatottat, s elképzelhetőnek tartja, hogy hosszabb távon egy-két fiatal be tudja verekedni magát a nemzeti együttesbe. Újságírói kérdésre elmondta, nem gondolkodnak abban, hogy külföldi játékosokat honosítsanak.
 
Varga Dénes átmenetileg lemondta a válogatottságot
Varga Dénes csapatkapitány hangsúlyozta, nehéz folyamaton ment át, amíg eldöntötte, hogy ezen a budapesti vb-n a válogatott rendelkezésére áll, de most úgy érzi, az a legésszerűbb, ha a következő nyarat pihenéssel tölti, mert nem szeretne felőrlődni. Ugyanakkor nem zárta ki, hogy később visszatér a válogatottba. Ezzel kapcsolatban Märcz Tamás megjegyezte, neki egyetlen játékos sem jelezte, hogy lemondja a válogatottságot.
 
Rosszul alszik a döntő óta Nagy Viktor
Nagy Viktor, a csapat All Star-válogatottba beválasztott kapusa azt mondta, bár a felkészülés elején aláírta volna a második helyet, még mindig csalódott, s az elvesztett vb-döntő óta nem alszik jól. „Büszke vagyok a csapatra, mert nehéz úton mentünk végig, de ebbe keserűség is vegyül, mert emlékszem, hogy mekkora örömet okoztunk a szurkolóknak akkor, amikor 2013-ban megnyertük a világbajnokságot, és mekkora szeretet áradt tőlük felénk. Ez azért nem ugyanaz az érzés” – fogalmazott a kapus.
 
Csalódott játékosok
Erdélyi Balázs is elismerte, hogy még tombol benne a csalódottság, mert nagyon közel voltak a világbajnoki aranyéremhez, ugyanakkor büszkén és boldogan gondol vissza az elmúlt két hétre. Vámos Márton, akit a vb legértékesebb játékosának választottak, úgy fogalmazott: nem lett volna nagyobb büszkeség annál, mint amit akkor érzett volna, ha megnyerik a vb-döntőt. „Rio után visszaküzdöttük magunkat az elitbe, a görögök elleni győzelem után örömérzet fogott el, de a döntő óta túlnyomórészt csalódottság van bennem” – jelentette ki Vámos, aki szerint sokat kell majd dolgozniuk azon, hogy kiderítsék, mi okozta a horvátok elleni mérkőzés elején tapasztalt rövidzárlatot.
 
A játékos köszönetet mondott a szurkolóknak, akiktől „annyi üzenetet és biztatást kaptak, hogy az valósággal besegítette őket a döntőbe”.

Ajánló