Győzelemmel mutatkozott be Rossi

Pačinda góljával a DAC 1:0-ra legyőzte Zólyombrézó csapatát a labdarúgó Fortuna Liga 1. fordulójában.

Somogyi Tibor felvétele

A mérkőzés elején a DAC ragadta magához a kezdeményzést.

Az első lövésre a 10. percig kellett várni, Ljubičić lendítette labdája azonban pár méterrel elkerülte a kaput. A 21. percben Šafranko került helyzetbe, pár perccel később pedig Pačinda lövése veszélyeztette a vendégek kapuját. 
 
A vendég csapat az első félórában nemigen jutott szóhoz, főleg a védekezésre összpontosítottak.
 
A szünet előtt nem sokkal  Ljubičić lerántásáért újabb pontrúgáshoz jutott a DAC, Pačinda pedig a hálóba küldte a labdát: 1:0
 
A szünet után Karol Praženica kettős cserével igyekezett felrázni csapata játékát, azonban a trükk nem jött be, a nézők már nem láthattak komolyabb helyzetet a második félidőben.
 
Marco Rossi így értékelte a mérkőzést: „Az idény első meccse mindig komplikált egy csapat számára. Számunkra pedig még inkább az volt, mert új edzővel és új szakmai stábbal indult el a klub a bajnokságban, ráadásul számomra kevésbé ismert volt az ellenfél. Úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet. Jó meccset játszottunk, de azért még sok volt a pontatlanság a befejezésnél. Jó, hogy nyertünk, mert sok problémával vágtunk neki a bajnokságnak. A felkészülés alatt ugyanis nem volt teljes a csapat, hiányoztak az U21-es válogatott játékosaink, Macej, Huk, Šafranko és Šatka, Davis pedig még mindig nem érkezett vissza hozzánk a panamai válogatottból. Ha teljes lesz a keret, jobbak leszünk. A játékosok ma mindent kiadtak magukból a pályán, szívvel játszottak, de ez másképp nem is lehet egy olyan nagyszerű közönség előtt, amely a meccs elejétől az utolsó percig végigszurkolja a 90 percet.”
 
Címkék 

Ajánló