Sagant diszkvalifikálták a Tourról

Vittel |

A hazai közönség előtt szereplő Arnaud Demare nyerte kedden a Tour de France országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, amelyen a brit Geraint Thomas megtartotta első helyét az összetettben. FRISS: Sagant diszkvalifikálták, mivel a cél előtti sprintben könyökkel nekilökte egyik legnagyobb ellenfelét, Mark Cavendisht az út melletti palánknak, aki hatalmasat bukott.

SITA/AP-felvétel

FRISS: CAVENDISH FELADTA A VERSENYT

A világbajnok és hétfőn győztes Peter Sagan a cél előtti sprintben könyökkel nekilökte egyik legnagyobb ellenfelét, Mark Cavendisht az út melletti palánknak, aki hatalmasat bukott. 

Cavendishen ketten is átestek, köztük a szintén kiváló sprinternek számító német John Degenkolb. A kaotikus befutóban a jól helyezkedő Demare haladt át elsőként a célvonalon Sagan előtt. A szlovák kerekest a zsűri előbb harminc másodperces büntetéssel sújtotta, majd később annak elnöke bejelentette, kizárták a legutóbbi öt esztendő pontversenyének győztesét.

A lökésről készült videók:

 

"Mögülem érkezett, nem maradt időm reagálni és balra húzódni" - hangsúlyozta Sagan, aki a befutó után Cavendishék csapatbuszához ment elnézést kérni.

"Ha keresztezi az utamat és ütközünk, az egy dolog, de a könyöklés már nem fér bele" - mondta az esetről Cavendish, akit a verseny egészségügyi központjába szállították, hogy megvizsgálják a csuklóját és a kulcscsontját. Hozzátette, szeretné megbeszélni Sagannal a történteket.

Módosított sorrend:

1. Arnaud Demare (francia, FDJ) 4:53:54 óra

2. Alexander Kristoff (norvég, Katyusa) a. i.

3. André Greipel (német, Lotto) a. i.

Az összetett élcsoportja:

1. Geraint Thomas (brit, Sky) 14:54:25 óra

2. Chris Froome (brit, Sky) 12 mp h.

3. Michael Matthews (ausztrál, Sunweb) 12' mp h

A mezőnyre szerdán a Vittel és La planche des belles filles közötti 160,5 kilométeres szakasz vár. A 104. Tour de France-on a július 23-i, párizsi befutóig 3540 kilométert teljesít a mezőny. (TASR, MTI)

Ajánló