Ennyiért még nem vettek focistát Szlovákiában

Pozsony |

Ibrahim Rabiu a KAA Gentből a pozsonyi Slovan futballcsapatához igazolt. Az égszínkékek egymillió eurót fizettek a belga klubnak a nigériai játékosért, ez csúcsnak számít, eddig senki nem igazolt ennyi pénzért a szlovák bajnokságba. A 26 esztendős középpályás négyéves szerződést kötött a Slovannal.

Ibrahim Rabiu
Képarchívum

Rabiu 2014 és 2016 között a trencséni együttesben futballozott, és 46 bajnoki mérkőzésen 10 gólt lőtt. A 2015/16-os idényben a Fortuna Liga álomcsapatában is helyet kapott.

„Boldogok vagyunk, hogy sikerült Rabiut leigazolnunk. Már akkor felfigyeltünk rá, amikor még Trencsénben játszott. Januártól tárgyaltunk a Genttel, s végre megszületett a megállapodás” – mondta a Slovan honlapjának ifjabb Ivan Kmotrík, az égszínkékek alelnöke, hozzátéve, hogy hamarosan újabb klasszis középpályást szerződtetnek.

„Több ajánlatom is volt, de egyértelműen a Slovant választottam. Két évig futballoztam Szlovákiában, tudom, hogy ez az ország legnépszerűbb klubja” – szögezte le Ibrahim Rabiu, aki az elmúlt idényben mindössze négy tétmeccsen játszott a genti együttesben. 

Ajánló