Rossi: „Nem vagyok Mourinho”

Délután megkezdte a nyári felkészülést a DAC futballcsapata. Az első edzésen 22 játékos jelent meg, a kapus Macejen kívül egyelőre nincs új szerzemény.

Somogyi Tibor felvétele
A DAC nyári felkészülése:

Június 27.–július 2.: edzőtábor, Ausztria

Július 1., szombat, 17.00: Salzburg (osztrák 
I. liga)–DAC

Július 5., szerda, 18.30: Austria Wien (osztrák I. li-ga)–DAC

Július 8., szombat, 18.00: DAC–Bielsko-Biala (lengyel II. liga)

Júl. 15., szombat, 19.00: DAC–Zlín (cseh I. liga)

A Fortuna Liga csapatai közül a DAC kezdte meg utolsónak a felkészülést.

„Kemény munka vár ránk, mert egy hónap múlva kezdődik a bajnokság. A legfontosabb, hogy jó hangulatot teremtsünk a csapatban, de szerintem ezzel nem lesz gond, hiszen a játékosok nagy része ismeri egymást, már tavaly is együtt játszottak. Ami szintén nagyon fontos lesz, hogy a csapat bízzon bennünk, és akkor sikeresek leszünk” – mondta Marco Rossi, a sárga-kékek új vezetőedzője.

Marco Rossi nagyjából negyed óráig beszélt a csapattal az öltözőben. „Elmondtam nekik, hogy nem vagyok sem Mourinho, sem Mancini, egy egyszerű edző vagyok, aki szereti a munkáját” – árulta el az új szakvezető. Nevetve hozzátette, nem kívánja a szlovákok kiesését az U21-es Eb-n, de hiányozni fognak neki az ott lévő játékosok. Ők várhatóan kapnak még néhány nap pihenőt. „Fiatalok, erősek, de ők is emberek, főleg mentálisan kell kipihenniük magukat” – mondta Rossi.

Új igazolások egyelőre nem csatlakoztak a csapathoz, az eddigi egyetlen új szerzemény, a kapus Patrik Macej a cseh válogatottal az U21-es Eb-n játszik. A klub hároméves szerződést kötött Ľubomír Šatkával, aki az elmúlt fél évben kölcsönben játszott Dunaszerdahelyen. Az utánpótlásból és a fakóból nyolc játékos került fel az A csapatba.

„Erősíteni akarunk, több játékossal tárgyalunk, pár napon belül itt lesznek az új szerzemények. Elsősorban középpályásokra van szükségünk, de elképzelhető, hogy csatárt is igazolunk” – mondta lapunknak Jan van Daele sportigazgató. Kérdésünkre, hogy szlovákiai vagy külföldi játékosok érkeznek-e, így válaszolt: „Is-is.”


Somogyi Tibor felvétele

„Rövid volt a szünet, de örülök, hogy újra itt vagyok. Kemény felkészülés vár ránk, többek között Ausztriában. Bízom benne, hogy sikeresebbek leszünk, mint a legutóbbi bajnokságban” – szögezte le Marin Ljubicic csapatkapitány.

Ifjabb Pecze Károly személyében új csapatvezetője van az együttesnek. Egy éve van a klubnál, de eddig a marketingosztályon dolgozott.


Somogyi Tibor felvételei

Kik vettek részt az első edzésen? 
Slávik, Száraz–Kwin, Kocsis, Ljubicic, Zsivkovics, Kosorin, Aluku, Ľupták, Simon Pambou, Vida, Mervó, Pačinda, Špiriak, Domonkos, Bajic, Divkovic, Mészáros, Moďoroši, Pagáč, Sandal, Šimko.

Később csatlakozik a csapathoz: Šafranko, Huk, Šatka, Macej (az U21-es Eb-n szerepelnek), Eric Davis (a válogatottban van), Kontár, Almási (sérültek)

Érkezett: Patrik Macej (Michalovce), Špiriak, Domonkos, Bajic, Divkovic, Šimko, Moďoroši (mind U19), Pagáč, Sandal (mindketten DAC B)

Távozott: Jakub Brašeň (Mezőkövesd), Németh Zsolt (Gyirmót), Peter Štepanovský (cseh II. liga), Pape Macou Sarr, Ľubomír Michalík, Darko Tofiloszki, Roland Černák (Tatran Prešov)

Bőd Titanilla, Szabó Zoltán

 

Címkék 

Ajánló