Nyerni kell Béneséknek, de az is kevés lehet

A szlovák válogatott a ma esti (20.45) utolsó csoportmeccsén a címvédő svéd csapattal találkozik a lengyelországi U21-es labdarúgó-Európa-bajnokságon. 

Bénes László két angol játékos gyűrűjében
TASR-felvétel

Ha nyer a Hapal-legénység, nagy lépést tehet az elődöntő felé, ám a biztos továbbjutáshoz az is kellene, hogy az A csoportot vezető angolok ne nyerjenek a házigazdák ellen.

Ugyanis a három csoportgyőztes mellett csak a legjobb második helyezett jut az elődöntőbe.

Bizakodnak a szlovák játékosok, mert a csapat az utóbbi időben ritkán kapott ki, és minden vereség után javítani tudott. „A selejtezők során megmutattuk, mire vagyunk képesek. A fehéroroszok elleni meccsen nyernünk kellett, és nyertünk is. Erős csapatunk van, amely képes legyőzni a svédeket” – jelentette ki a Dániában légióskodó Stanislav Lobotka, aki iránt több neves külföldi klub is érdeklődik.

„Nagyon nehéz meccs vár ránk a címvédő ellen, amely közel állt az angolok legyőzéséhez, ám kihagyták a tizenegyest. Bízom benne, hogy megnyerjük a meccset, és a házigazda lengyelek besegítenek nekünk – szögezte le a Belgiumban játszó Branislav Niňaj. – Kár, hogy nem döntetleneztünk a szigetországiakkal, mert akkor saját kezünkben lenne a sorsunk. Rendkívül csalódott lennék, ha nem jutnánk tovább.”

„Örülök, hogy az angolok ellen húsz percet játszhattam, remélem, most még több időt töltök a pályán. A továbbjutás szempontjából nagyon fontos összecsapáson védelmünknek átjárhatatlannak kell maradnia, elöl pedig sokkal pontosabban kell játszanunk, mint legutóbb. Ha nyerünk, akkor ott leszünk az elődöntőben” – mondta Bénes László, a Borussia Mönchengladbach tizenkilenc esztendős középpályása.

A két döntetlennel álló svédek még veretlenek a mostani ciklusban, az Eb-selejtezők során hétszer nyertek, háromszor remiztek, és egy ponttal megelőzték a kontinenstornán eddig brillírozó spanyolokat.

Utoljára tizenöt éve találkozott egymással a két U21-es csapat, Pozsonyban 1:1-es döntetlen, Svédországban pedig 4:0-s hazai siker született. Az utóbbi összecsapáson Zlatan Ibrahimovic volt az egyik góllövő.

A mérkőzést a spanyol Manzano vezeti, és a Markíza élőben közvetíti. (TASR, SITA, sz. z.)

Ajánló