Sima dunaszerdahelyi sikert ígér a papírforma a Tatran ellen

Ma délután (17.30) Poprádon a sereghajtó eperjesi Tatran a DAC-ot fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 32., utolsó előtti fordulójában.

TASR illusztrációs felvétel

Az ötödik helyen álló, zsinórban tizenöt bajnoki mérkőzésen veretlen sárga-kékek győzni akarnak, mert még nem mondtak le a nemzetközi kupaszereplésről, amit a negyedik hely biztosítana be nekik.

A dunaszerdahelyi csapat már tegnap délelőtt útra kelt, és Liptószentmiklós mellett hangolt a mérkőzésre. A papírforma sima DAC-sikert ígér, a csallóköziek utóbbi öt idegenbeli találkozójukból hármat megnyertek (Trenčín 1:0, Michalovce 2:1 – Dunaszerdahelyen, Zlaté Moravce 2:1), kétszer pedig döntetleneztek (Senica 1:1, Podbrezová 0:0).

László Csaba, a DAC vezetőedzője a hosszú ideje sérüléssel bajlódó Kwinen kívül mindenkire számíthat. Múlt szombaton a Podbrezová ellen megtört a sárga-kékek ötmeccses győzelmi sorozata, Vida Kristopherék Poprádon újabb sikerszériát akarnak kezdeni.

A DAC hátránya jelenleg öt pont a harmadik helyen álló rózsahegyi együttessel, és négy pedig a negyedik podbrezovái csapattal szemben. Ma egymással találkoznak a dunaszerdahelyiek Európa Liga-szereplésre áhítozó riválisai, sok függ attól, miként zárul az összecsapásuk. A DAC a jövő szombati zárófordulóban Rózsahegyen lép pályára.

Az eperjesiek az otthoni meccsek alapján is sereghajtók, a 14 mérkőzés közül csupán hármat nyertek meg, legutóbb április hetedikén győztek (Senica 1:0). Egyébként a Tatran lőtte a legkevesebb gólt, szám szerint 16-ot, és kapta a legtöbbet (58) az egész mezőnyben. Az eperjesiek szerencséjére a Myjava kilépése miatt idén nincs kieső a Fortuna Ligában.

Az idei pontvadászatban harmadszor találkozik a két csapat, a Tatran 180 perc alatt egy gólt sem lőtt a DAC-nak. Szeptember 17-én, Eperjesen – még Németh Krisztián edzősködése alatt – Štepanovský, Kwin és Szarka góljával 3:0-s vendégsiker született. Február 25-én a DAC Arénában a hazaiak 5:0-ra lelépték a keletieket (góllövők: Pačinda 2, Sarr, Vida, Šafranko).

Ajánló