Dunaszerdahelyen járt Jakabos Zsuzsanna

Dunaszerdahely |

Csak egyszer kísértette meg a gondolat, hogy késő este moziba menjen, de sosem élte meg lemondásként az úszással járó életstílust. Ez is kiderült Jakabos Zsuzsannáról tegnap Dunaszerdahelyen. 

Jakabos Zsuzsa mellett Szabó László iskolaigazgató
Jakabos Zsuzsa mellett Szabó László iskolaigazgató
Somogyi Tibor felvételei
A magyar úszó a vidékfejlesztési szakközépiskola és a sportgimnázium vendége volt edzőjével, Petrov Ivánnal együtt. Jakabos elárulta, hogy bár 25 méteres medencében tanult meg úszni, a fordulói mégsem igazán jók, mert magas versenyzőként nehezebb megfordulnia, mint az alacsony úszóknak. Az is kiderült, hogy viszonylag későn, nyolcévesen kezdett úszni, és az első edzésről el is tanácsolták, hogy túl vékony ehhez a sporthoz. 
 
Petrov Ivánt lenyűgözte az iskola uszodája (a kerületben csak két középiskola rendelkezik uszodával, ebből az egyik a dunaszerdahelyi intézmény), s bár ígérgetni nem akart, megjegyezte, igyekszik tenni valamit azért, hogy az úszósport is beinduljon a városban. 
 
 
Jakabos Zsuzsanna a diákoknak elmesélte, hogy csak egyszer akart késő este moziba menni, de hamar rájött, ez nem jó ötlet, ha másnap 4.40-or fel kell kelnie. „A ti döntésetek, hogy mit tesztek meg a sportért. Nekem nagyon fontos volt az úszás, ezért össze tudtam egyeztetni a tanulással, és barátaim is voltak, nem úgy kell elképzelni, hogy egy ketrecben éltem, bezárva“ – mondta a 2013-ban 200 pillangón vb-5. úszó.
 
Petrov Iván hozzátette: „A sport nem az élet, csak az életnek egy része. Nem a sport tesz benneteket emberré, hanem az, hogy emberként viselkedtek. Fontos a kultúra is, ne a tévét nézzétek, hanem olvassatok!“ 
 

Ajánló