Petárdát csempészett a szurkolóknak a játékos

Komoly eltiltásra számíthat a rimaszombati Matej Vargic, aki pirotechnikai eszközöket juttatott be a poprádi stadionba.

Illusztrációs felvétel
Képarchívum

A II. liga keleti alsóházában szereplő rimaszombati futballcsapat a hétvégén 3:1-re győzött Haniskán, ám kezdőcsapatából hiányzott az alapembernek számító Matej Vargic. A 28 éves középpályás azért nem játszhatott, mert egy héttel korábban, Poprádon segített a szurkolóknak petárdákat csempészni a stadionba. Büntetésének mértékéről ezen a héten dönt a futballszövetség, de az ügyben a rendőrség is kihallgatta.

A rimaszombatiak Poprádon sima, 6:1-es vereséget szenvedtek, ezt szurkolóik már nem láthatták, mert még a meccs előtt kiutasították őket a stadionból. „Nem is igazán figyeltem, mi történik a lelátókon, mert az előttünk álló meccsre összpontosítottam. Volt egy kis szurkolótáborunk, de őket még a kezdőrúgás előtt kizavarták a stadionból. Hallottam, amint a kerítésen túlról azt skandálják, szégyen, szégyen” – mondta lapunknak Csányi Csaba, a rimaszombatiak vezetőedzője.

Úgy tudjuk, a vendégcsapatot rimaszombati és turócszentmártoni drukkerek kísérték el a poprádi NTC-be (a Martin egy rövid ideig a rimaszombatiak B csapataként is működött a múltban).

Információink szerint Vargic egy táskát csempészett be a szurkolóknak, de a kamerafelvételeken látszik, ahogy megpróbálja eldugni. A melegítőjén szereplő mezszámról könnyű volt azonosítani.

„Elhatárolódunk ettől a dologtól, Mango nagy butaságot csinált. Nagyon rossz fényt vet ez ránk. Sajnálom, hogy így alakult, mert keményen végigcsinálta a téli felkészülést, egész tavasszal hajtott, meghatározó embernek számított” – hangsúlyozta Csányi.

Domik Attila sportigazgató is elítéli a futballista tettét. „Mango nagyot hibázott. Rendkívül bánt, hogy egyetlen játékos butasága az egész klubot rossz színben tünteti fel. Megvárjuk, mekkora büntetést szab ki rá a szövetség fegyelmi bizottsága, és mi is lépni fogunk” – mondta lapunknak Domik, hozzátéve, hogy Vargic ügyét a rendőrség is vizsgálja.

Értesüléseink szerint nem ez az első eset, hogy a szurkolók a klubokon vagy más akkreditált személyeken keresztül próbálnak meg pirotechnikai eszközöket csempészni a stadionokba. A DAC–Slovan mérkőzés előtt állítólag egy akkreditált személy vitte be a vendégdrukkerek által használt petárdák egy részét a stadionba. (bt)

Ajánló