Nem bírt a DAC a Podbrezovával

Döntetlennel ért véget a DAC-Podbrezová találkozó a labdarúgó Fortuna Liga 31. fordulójában, a 2:2-es eredmény azt jelenti, hogy a DAC 15 bajnoki óta veretlen. Az EL-álom viszont kicsit távolabbra került.

Somogyi Tibor felvétele
A DAC utolsó hazai meccse iránt óriási volt az érdeklődés, a Sport utcán legalább öt magyarországi kisbusz is parkolt, s bár már minden jegy elővételben elkelt, az utolsó pillanatban a vendégszektort is megnyitották a DAC-drukkerek előtt. Végül 7139 néző kapott helyet​ a lelátókon, ez új rekord a DAC Arénában.

Somogyi Tibor felvétele
Nagy volt a tét, a győztes számára ugyanis elérhető közelségbe került volna  az Európa Liga-indulást érő 3-4. hely megszerzése. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, Mikuš fordulásból a kapu fölé bombázott. A hazaiak is veszélyeztettek, de a 10. percben Davis szabadrúgása elsuhant a fejek felett. A másik oldalon Huk szabálytalansága után Mikuš szabadrúgásból Pačindát találta el, de Viazanko helyzeténél csak a szerencse mentette meg a DAC-ot a góltól, mert a vendégek szélsője az ötös sarkán elcsúszott. Mielőtt azonban a Podbrezová vérszemet kapott volna, a DAC megmutatta, ki az úr a háznál: a 24. percben Šafranko - aki ősszel még Podbrezován játszott - megszerezte a vezetést - 1:0.
A két csapat e szezonbeli egymás elleni meccsein ez volt az első gól, a másodikra jóval kevesebbet kellett várni: a 28. percben Slávik remek reflexszel védte Bernardina lövését, de a kipattanó labda Mikuš elé gurult, aki kíméletlenül a léc alá vágta - 1:1.
 
A második félidőben is kiegyenlített volt a játék. Vida jól lódult meg, de gyengén fejezte be az akciót, majd egy jobboldali beadás zúgott el Ľupták és Pačinda előtt, de egyikük sem tudott beleérni. Az 59. percben azonban  Pačinda beadása után egy hasonló szituációban Vida pont jókor érkezett, és újra vezetett a DAC - 2:1. Csakhogy a bátran játszó Podbrezová ismét gyorsan egyenlített: Podio bombája két kapufát és a kapust is érintve visszapattant a mezőnybe, de érkezett Bernardina, és Slávik már tehetetlen volt - 2:2. 

Somogyi Tibor felvétele
A 76. percben jól játszották meg a csereként beállt Mervót, de Kuciak végül összeszedte a labdát. Négy perccel később Ljubicic passza után megint Mervó fordulhatott kapura, de Kuciak vetődve kiöklözte a labdát. A másik oldalon Bernardina lőtt a kapu fölé.
 
A DAC sorozatban 15. bajnokiján maradt veretlen, de az Európa Liga-selejtezőt érő helyekért folytatott harcban sokba kerülhet neki a most elvesztegetett két pont. A szurkolók a lefújás után így is éltették a csapatot és László Csaba vezetőedzőt

Somogyi Tibor felvétele
DAC-Podbrezová 2:2 (1:1)
 
Góllövők: Šafranko (24.), Vida (59.), ill. Mikuš (28.), Bernardina (63.).
Sárga lap: Huk, Michalík, Kontár, ill. Turňa, Kostelný.
Játékvezető: Pavlík, 7139 néző.
 
DAC: Slávik - Zsivkovics, Huk, Michalík (85. Sarr), Davis - Ljubicic - Pačinda, Aluku (63. Kontár), B. Ľupták (73. Mervó), Vida - Šafranko.
 
PODBREZOVÁ: Kuciak -Turňa, Krivák, Kostelný, Migaľa (66. Magda) - Podio - Viazanko, Kupčík, Kochan (89. Kačerík), Opoku Bernardina - Mikuš (76. K. Kuzma).

 

Címkék 

Ajánló