Szenvedve nyertek a szlovákok, a himnuszt se játszották el nekik

A szlovák jégkorong-válogatott csak hosszabbításban tudta legyőzni 3:2-re az újonc Olaszországot a világbajnokság kölni csoportjában. Zdeno Cíger együttese két perccel a mérkőzés vége előtt még vesztésre állt.

TASR-felvétel

Az olasz válogatott újoncként szerepel a világbajnokságon, és utoljára 2006 és 2008 között tudott egymás után több évet is az elitkategóriában tölteni, azóta, ha fel is jutott, rögtön ki is esett újra.

A megfiatalított, tapasztalatlan szlovák válogatottat azonban rendesen megszorongatták az olaszok, bár a vezetést Miklík révén Zdeno Cíger védencei szerezték meg, az olaszok Morini és Frigo góljaival fordítottak. A szlovákok többször lőttek kapura (32:19 volt a lövések aránya), ám két perccel a meccs vége előtt még az olaszok vezettek, az 59. percben Libor Hudáček mentette meg a szlovákokat a világraszóló szégyentől.

Az olaszok a hosszabbítás 37. másodpercében eldönthették volna a meccset, ám Scandella tiszta helyzetét Július Hudáček kivédte. Így végül a hátvéd Peter Čerešnák lett a mérkőzés hőse – a 63. percben a hálóba talált, így a szlovákok 3:2-re nyertek.

Bár a vb-ken a mérkőzés után mindig eljátsszák a győztes csapat himnuszát, erre most technikai problémák miatt nem került sor. A szurkolók füttyszóval reagáltak a helyzetre.

A szlovák válogatott vasárnap este 20.15-től Lettországgal találkozik.

Szlovákia–Olaszország 3:2 (1:0, 0:1, 1:1 – 1:0)

Góllövők: Miklík (7.), L. Hudáček (59.), Čerešňák (63.), ill. Morini (36.), Frigo (43.).

Ajánló