A Slovan nyerte a kupát

A pozsonyi Slovan labdarúgócsapata nyerte a Slovnaft Cup döntőjét, amelyben 3:0-ra legyőzte a másodosztályú szakolcaiakat. 

SITA-felvétel

A Poprádon rendezett döntő első helyzete az esélytelenebb Skalica előtt adódott, de az élvonalban a második helyen álló Slovan fokozatosan átvette az irányítást. A 20. percben egy szöglet után Rundics az ötös sarkáról szinte a földön fekve ollózott a hálóba, majd a 62. percben szintén egy közeli lövéssel Csavrics növelte az égszínkékek előnyét. A 76. percben a szakolcaiak kapusa Priskint buktatta, a megítélt tizenegyest Soumah értékesítette, így a Slovan 3:0-ra győzött. A pozsonyi klub az önálló Szlovákia történetében hetedszer nyerte meg a kupát.

A Slovan kupagyőzelme azt is jelenti, hogy a bajnokság negyedik helyezettje is indulhat az EL-selejtezőben (mivel a kupagyőztes a bajnoki helyezése alapján is kiharcolná a részvételt).

A kupadöntőt megelőző napon ügyességi versenyt is rendeztek, ilyesmire most először került sor a kupa történetében. A verseny őszi selejtezőibe 48 futballista kapcsolódott be (minden Fortuna ligás klub négy játékost nevezhetett), a poprádi döntőbe öten jutottak, akik közül végül a Podbrezová légiósa, Pablo Podio lett a győztes. (SITA)

 

 

Ajánló