Zsinórban negyedszer nyert a DAC

Dunaszerdahely |
Pačinda fejesgóljával 1:0-ra nyert a DAC a Senica ellen és már 13 meccs óta veretlen a ligában.
Somogyi Tibor felvétele
FC DAC–Senica 1:0 (0:0)
G.: Pačinda 76 p.
4498 néző
Sárga lap: Vida 21p., Aluku 91. p. ill. Sasinka 92. p.
 
DAC: Slávik, Šatka, Zsivkovics, Huk, Davis, Pačinda, Aluku, Ľupták, Sarr, Vida, Šafranko
Senica: Šulla, Ranko, Pillár, Šušolík, Kotula, Kováč, Viktor, Kopičár, Brigant, Kratochvíl, Šašinka
 

A mérkőzést alaposan befolyásolta az eső, amely már jóval a kezdés előtt eleredt. Pačinda akár a 8. percben is megszerezhette volna a vezetést, de a kapus bravúrral tolta szögletre kiváló lövését. A hazaiak aktívabbak voltak, a legnagyobb ellenfelük a lesállás volt, a Senica nem igazán tudott veszélyeztetni. Pačindának a 34. percben is volt egy jó lövése, alig ment mellé.

A játék képe a második félidőben is hasonló volt, ám a 62. percben Kopičar veszélyeztette a hazaiak kapuját, a 74-ben Brigant. A döntő pillanat a 76. percben jött el, amikor Pačinda szöglet után fejjel talált a hálóba. A 85. percben növelni lehetett volna az előnyt, Zsivkovics kapott kitűnő labdát, de lövését szögletre tolta a kapus. A hosszabbításban viszont Pajer majdnem kiegyenlített, óriási helyzetben kevéssel a kapu mellé fejelt. 

A csapatkapitány Ljubicic sárga lapos eltiltás miatt nem játszott. A csapat 37 ponttal a 6. a táblázaton.
 
Két klubrekordot is beállított a DAC, zsinórban már 13 bajnokin veretlen és sorozatban negyedszer nyert (a korábbi meccsek: Slovan 1:0, Trenčín 1:0, Michalovce 2:1). 
Az 1990/91-es szezonban 13 meccsen nem kapott ki a Szikora György által irányított gárda, míg 1986 őszén a Pecze Károly vezette DAC egymás után négyszer győzött a csehszlovák bajnokságban: Trnava 4:0 (otthon), Olomouc 3:2 (idegenben), Nitra 1:0 (o), Plžeň 1:2 (i). (sita, ú)

Ajánló